Χωρίς κατηγορία

Εκκλησιασμός με… τηλεφωνική κράτηση θέσης τα Θεοφάνεια στα Ιωάννινα

Ακούστε το άρθρο

Ανακοίνωση για τον τρόπο εκκλησιασμού την ημέρα των Θεοφανείων εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος.

Η ανακοίνωση αποπνέει και μια… αίσθηση κόντρας καθώς ο Μητροπολίτης ανακοίνωσε στους πιστούς πως ο εκκλησιασμός θα γίνει με τα μέτρα που είχαν συμφωνηθεί προ ημερών με την κυβέρνηση και δεν λαμβάνει υπόψιν του την απαγόρευση που ισχύει αυτή τη στιγμή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ἀγαπητοὶ πατέρες, ἀγαπητοὶ ἀδελφοί, τέκνα ἐν Κυρίῳ ἀγαπητά!

Σύμφωνα με την Απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου οι Ιεροί Ναοί θα παραμείνουν ανοικτοί για την συμμετοχή των πιστών στις ιερές ακολουθίες κατά την ημέρα των Θεοφανείων, όπως είχε συμφωνηθεί από την Κυβέρνηση και την Ιερά Σύνοδο και είχε αποτυπωθεί στην Κ.Υ.Α. Δ1α/ΓΠ.οικ.80588/15-12-2020 (ΦΕΚ Β 5509).

Κατόπιν της Αποφάσεως αυτής, κατά την ημέρα των Θεοφανείων, το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών προς εξυπηρέτηση του ιερού πληρώματος της πόλεως των Ιωαννίνων, θα διαμορφωθεί ως ακολούθως:

Την ημέρα της εορτής των Θεοφανείων, με την παρουσία 25 πιστών στους Ιερούς Ναούς που θα αναφερθούν παρακάτω και 50 πιστών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου, με αντιστοιχία ένα (1) άτομο ανά δεκαπέντε (15) τετραγωνικά μέτρα και ελάχιστη απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ τους, θα υπάρξουν επαναλαμβανόμενες ακολουθίες, κατά τον ακόλουθο προγραμματισμό:

06.00΄- 07.00΄
07.00΄- 08.00΄
08.00΄- 09.00΄
09.00΄- 10.00΄
10.00΄- 11.00
11.00΄- 12.00΄

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης, σύμφωνα με το ipeirotika.gr, οι πιστοί που επιθυμούν να εκκλησιαστούν την ημέρα της εορτής των Θεοφανείων καλούνται να… τηλεφωνήσουν εγκαίρως στους ιερούς ναούς για να γνωρίζουν ακριβώς την ώρα εκκλησιασμού τους, ώστε να αποφευχθούν εντάσεις και κάθε ταλαιπωρία!

«Επίσης, στο τέλος κάθε ακολουθίας οι πιστοί κατά την έξοδο μπορούν να λαμβάνουν το αντίδωρο αλλά και αγιασμό σε ειδικό φιαλίδιο, το οποίο θα έχουν ετοιμάσει οι ιερείς από την παραμονή της εορτής.

Καθ’ όλη της διάρκειας της ημέρας οι ιεροί ναοί θα παραμείνουν ανοικτοί για προσκύνηση και ατομική προσευχή. Παρακαλούνται όλοι οι πιστοί που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα ασθενείας, κρυολόγημα, συνάχι, βήχα, πυρετό, αδιαθεσία, αδυναμία η βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή η αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα υγείας, να παραμείνουν στο σπίτι τους και να μη θέσουν σε κίνδυνο και δοκιμασία ούτε τον εαυτό τους ούτε τους συνανθρώπους τους, με σύνεση, πνεύμα υπευθυνότητας αλλά και θυσιαστικής αγάπης, που άλλωστε αποτελεί και την πεμπτουσία της ενανθρώπησης και της επί γης παρουσίας του Θεανθρώπου».

Όλη η επικαιρότητα