WEB tv Ηλεία

Πύργος: Οι μηνύσεις και οι αντιδράσεις – Τι λένε γονείς και εκπαιδευτικοί (vid)

Η ένταση συνεχίζεται.
Ακούστε το άρθρο

Η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, αλλά και των γονέων, στέκεται δίπλα στους εκπαιδευτικούς και κυρίως τους διευθυντές και τους υπεύθυνους των σχολικών μονάδων, οι οποίοι τηρώντας τη νομοθεσία του κράτους, για τη μη διάδοση του κορωνοιού μέσα στις σχολικές αίθουσες, δεν επιτρέπουν την είσοδο σε αυτές μαθητών που δεν φορούν μάσκα ή δεν έχουν κάνει το απαραίτητο self test.  Τα τελευταία φαινόμενα, όπου πολίτες προχώρησαν σε μηνύσεις εναντίον εκπαιδευτικών, με την αιτιολογία ότι δεν επέτρεψαν στα παιδιά τους να μπουν χωρίς μάσκα και χωρίς self test μέσα στις σχολικές αίθουσες, όπως είναι φυσικό έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα, ενώ προκάλεσαν φυσικά και την παρέμβαση του Αρείου Πάγου (για τους αντιεμβολιαστές που μηνύουν εκπαιδευτικούς).

Να σημειωθεί ότι χθες είχαμε και νέο επεισόδιο αυτή τη φορά στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου, όπου και πάλι υπήρξε ένταση με γονέα και την διευθύντρια του σχολείου.

Σίγουρα όταν πρόκειται για πολύ μικρά παιδιά (προνήπιο, νηπιαγωγείο και πρώτες τάξεις δημοτικού), είναι δύσκολο να τα υποβάλλεις στη διαδικασία του self test και της χρήσης της μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια των μαθημάτων, αλλά θα πρέπει όλοι οι γονείς με πολλή υπομονή να μάθουν τα παιδιά τους να ακολουθούν την όλη διαδικασία, έως ότου είναι παρελθόν πλέον ο ιός.

Οι μηνύσεις κατά εκπαιδευτικών δεν είναι προς όφελος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και φυσικά στην τελική τα μεγάλα θύματα είναι τα ίδια τα παιδιά.

Νίκος Κλάδης: «Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είναι δίπλα στους εκπαιδευτικούς»

Για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα που τείνει να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και στην Ηλεία, μίλησαν χθες εκ νέου ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κος Νίκος Κλάδης, αλλά και η πρόεδρος των δασκάλων περιφέρειας Πύργου κα Αντωνία Μπρή.

Ο κος Κλάδης τόνισε σχετικά: «Πρόκειται όπως έχω ξαναπεί για μεμονωμένα περιστατικά, δύο στον αριθμό και αφορά ένα δημοτικό και ένα νηπιαγωγείο, όπου οι γονείς ενέργησαν με αυτό τον τρόπο. Θα ήθελα εξαρχής να δηλώσω την προσωπική μου ηθική, αλλά και διοικητική υποστήριξη στους εκπαιδευτικούς, στην προϊσταμένη και στο διευθυντή του σχολείου και να δηλώσω εξ αρχής ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει ήδη νομοθετήσει ένα νομικό υποστηρικτικό πλαίσιο για όλες αυτές τις περιπτώσεις. Έχουμε ήδη ενημερώσει τα στελέχη μας, για να έχουν αυτή την πληροφόρηση και οποτεδήποτε συμβεί κάτι παρόμοιο, να τους παρέχεται άμεση νομική υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα. Να τονίσω ιδιαίτερα, ότι εμείς θέλουμε τους γονείς συμπαραστάτες, συνοδοιπόρους για την ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία των παιδιών τους και να δηλώσω επίσης ότι οι κινήσεις αυτές είναι εξαρχής και a priori αναποτελεσματικές και ανούσιες. Τα στελέχη μας γνωρίζουν και εκ του νόμου πώς πρέπει να ενεργήσουν, κατά το συγκεκριμένο τρόπο που οι νόμοι ορίζουν καθώς και οι εγκύκλιοι. Τα μέτρα τα οποία έχουν παρθεί είναι προς όφελος της Δημόσιας Υγείας, όχι μόνο των παιδιών, αλλά όλης της κοινωνίας. Έχουμε πλέον μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση της Ελληνικής κρίσης. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς που είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία δίπλα στους εκπαιδευτικούς και με τη στάση τους και τη συμπεριφορά τους ενισχύουν και θετικά στο έργο των εκπαιδευτικών, προς όφελος της μαθησιακής διαδικασίας».

Αντωνία Μπρη: Οι εκπαιδευτικοί δεν φοβούνται, δεν τρομοκρατούνται, δεν θέλουμε όμως να τρομοκρατηθεί κανένας μαθητής μας»

Η κα Αντωνία Μπρη πρόεδρος του Συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ΔΗΜΩΝ ΠΥΡΓΟΥ – ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ δήλωσε για το θέμα.
«Δυστυχώς γονείς επιτέθηκαν σε συναδέλφους εκπαιδευτικούς, επειδή εφάρμοσαν το νόμο. Οι γονείς απαίτησαν από τους συναδέλφους να επιτρέψουν την είσοδο των μαθητών, οι εκπαιδευτικοί δεν το δέχτηκαν και στη συνέχεια ακολούθησε η κατάθεση μηνύσεων, τόσο στην προϊσταμένη νηπιαγωγό, όσο και στον διευθυντή του δημοτικού σχολείου. Κατηγορούσαν τους συναδέλφους για εσχάτη προδοσία, για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και για βασανισμό των παιδιών. Προφανώς τα παιδιά βασανίζονται από τη μάσκα! Έτσι μόνο μπορούμε να το εξηγήσουμε. Και φυσικά επειδή εφάρμοσαν οι εκπαιδευτικοί τους νόμους που ορίζονται από τις εγκυκλίους που φτάνουν στα σχολεία μας. Εμείς πρέπει να υπακούσουμε σε αυτούς τους νόμους. Αυτή τη στιγμή δεχόμαστε επίθεση από τους γονείς, με τους οποίους καλούμαστε να συνεργαστούμε για τον καλό των παιδιών, επειδή ακριβώς κάνουμε τη δουλειά μας. Όμως οι εκπαιδευτικοί δεν φοβούνται, δεν τρομοκρατούνται, παρόλα αυτά δεν θέλουμε να τρομοκρατηθεί κανένας μαθητής μας και η παρουσία και μόνο περιπολικού έξω από το σχολείο, δημιουργεί στα παιδιά 4 έως 12 ετών ένα πρόσθετο φόβο. Από τη στιγμή λοιπόν που εμείς θέλουμε να διαφυλάξουμε την ηρεμία μέσα στη σχολική μονάδα, ζητάμε να υπάρξει μία νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να μπαίνουμε εμείς σε κάποιο διαπληκτισμό με τους γονείς, τους οποίους επαναλαμβάνω ότι θέλουμε μαζί μας, τους θέλουμε ως συνεργάτες. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα καταλαγιάσει εδώ και δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχουν αυτού του είδους οι καυγάδες και οι επιθέσεις. Ελπίζω η δια ζώσης διδασκαλία να συνεχιστεί απαρέγκλιτα και ήρεμα καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς».

Τι λένε οι γονείς για τις μηνύσεις σε εκπαιδευτικούς

Οι γονείς οι οποίοι μίλησαν για τα τελευταία γεγονότα δηλαδή τις μηνύσεις γονέων εναντίον εκπαιδευτικών, τόνισαν ότι δεν πρέπει να γίνονται αυτές οι «επιθέσεις» εναντίον των εκπαιδευτικών που άλλωστε και αυτοί τ δουλειά τους κάνουν και ακολουθούν το νόμο που έχει επιβάλει η πολιτεία.

“Δεν βρίσκω λογικό να κάνουν μηνύσεις σε εκπαιδευτικούς. Δεν συμφωνώ με τέτοιες ενέργειες. Πάντως στα μικρά παιδιά, όπως το δικό μου που είναι προνήπιο, δεν είναι εύκολο να τους κάνεις self test. Δεν μπορεί να καθίσει το παιδί να του κάνεις το self test. Οι εκπαιδευτικοί πάντως το νόμο ακολουθούν, δεν φταίνε και αυτοί”.

«Όλο αυτό είναι πολύ στενάχωρο και το θέμα είναι ότι τρομάζουν τα παιδιά. Δεν καταλαβαίνω τι γίνεται, και τελικά τα πληρώνουν τα παιδιά. Οι γνώμες διίστανται, τα θύματα είναι πάντως τα παιδιά. Και οι εκπαιδευτικοί τη δουλειά τους κάνουν και οι γονείς ανησυχούν, αλλά δεν φταίνε νομίζω οι εκπαιδευτικοί. Το θέμα είναι με τους πιο πάνω».

«Θεωρώ ότι οι εκπαιδευτικοί κάνουν τη δουλειά τους, οπότε θα πρέπει τα παιδιά να φοράνε τις μάσκες. Δεν συμφωνώ με τους γονείς οι οποίοι κάνουν μήνυση στους εκπαιδευτικούς. Είμαι κάθετα αντίθετη και θεωρώ ότι πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες των εκπαιδευτικών».

«Σαφώς και είναι αρνητικό ένα τέτοιο γεγονός. Και αυτοί τη δουλειά τους κάνουν. Εμείς πρέπει να συμβιβαστούμε με την όλη κατάσταση, μέχρι να τελειώσουν τα χειρότερα. Εγώ στο παιδί μου κάνω κανονικά τεστ, έχω τη σχολική κάρτα κάθε πρωί και φυσικά τη μάσκα».

«Είναι ένα πολύ αρνητικό γεγονός και το θεωρώ απαράδεκτο στην κοινωνία που ζούμε. Αυτοί οι άνθρωποι για μένα πρέπει να πάνε σε ένα βουνό να ζήσουν, αφού δεν μπορούν να ενταχθούν στην κοινωνία. Αυτοί είναι οι κανόνες, αυτά πρέπει να γίνονται. Πάντως και αρκετοί από τους εκπαιδευτικούς δεν έχουν εμβολιαστεί. Εγώ φοράω μάσκα, κάνω στο παιδί μου τεστ και προσπαθώ να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αποφύγουμε το κλείσιμο του σχολείου, έτσι ώστε τα παιδιά να μην το χάνουν το σχολείο. Αυτή είναι η ζωή τους».

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα