Lifestyle Smile

Ελένη Ράντου: Δεν φαντάζεστε τι έκανε όταν η κόρη της πήγε πενταήμερη

Ακούστε το άρθρο

Η Ελένη Ράντου ήταν καλεσμένη στην εκπομπή του Mega «Πάμε Δανάη!» και μίλησε μεταξύ άλλων για τη θέση της γυναίκας σήμερα, πώς είναι η ίδια ως μητέρα, αλλά και το νέο σίριαλ στην ΕΡΤ, «Ζακέτα να πάρεις», στο οποίο θα πρωταγωνιστεί.

Η Ελένη Ράντου ανέφερε αρχικά: «Αγαπάω πολύ τις γυναίκες και γι’ αυτό με αγαπούν. Νομίζω ότι υπάρχει αίσθηση ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε πράγματα. Είμαι φαν των γυναικών, τις αγαπάω. Το να είσαι γυναίκα είναι δύσκολη η ζωή σου. Με το που γεννιέσαι, μπαίνουν όρια, μπαίνουν πράγματα που σε ροκανίζουν χωρίς να τα καταλάβεις. Με τον νεοσυντηρητισμό που υπάρχει πια, υπάρχει τάση να χάσουμε πολλά κεκτημένα».

Και τόνισε: «Όταν η αγορά είχε ανάγκη τις γυναίκες, γιατί άνθιζε, μας έδωσαν μερικά ψίχουλα. Τώρα που υπάρχει η παγκόσμια ύφεση γυρνάμε στο “άντε κυρά μου γύρνα στο σπίτι σου”. Υπήρχε πίεση οικογενειακή σε εμένα. Ένας λόγος που παντρεύτηκα ήταν ότι όταν ζούσαμε με το Βασίλη η μητέρα μου έπαιρνε κάθε μέρα τηλέφωνο με κλάματα, ότι παίρνει πίκρα. Κάποια στιγμή έχει σηκώσει ο Βασίλης το τηλέφωνο και αναρωτήθηκε πώς βασανίζομαι και αν πρέπει να με παντρευτεί. Έτσι έγινε. Ο μπαμπάς μου είχε “φύγει” όταν παντρεύτηκα. Πολλές φορές σκεφτόμουν ότι η κοινωνία μας επιτρέπει μέχρι το να είμαστε χρήσιμες, αλλά δεν έχει αποδεχτεί την αξία μας».

Και υπογράμμισε: «Ως μαμά είμαι άλλη γενιά από τη μαμά μου. Το πώς μεγαλώνει ένα παιδί έχει σχέση και με το τι του δίνει η κοινωνία. Πιστεύω ότι με την κόρη μου έχει στρωθεί ένας δρόμος για να ζήσει σε καλύτερες συνθήκες. Αλλά πάντα θα ζούμε σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία. Από αυτό που αξίζουν οι γυναίκες τους δίνουν κάτι λιγότερο. Στον πρώτο μου ρόλο στο Εθνικό μόλις είχα βγει από τη σχολή διέρρεαν ότι τα είχα φτιάξει με τον διευθυντή του Εθνικού, όπου είχα μπει ως αριστούχος. Με έβαλαν στη θέση να νιώθω ότι δεν μπορώ να κοιτάξω κάποιον στα μάτια, λόγω αυτής της παραφιλολογίας. Βγήκα 17 χρονών στη δουλειά. Στο πρώτο έτος της σχολής έκανα την πρώτη μου τηλεοπτική δουλειά στην ΕΡΤ. Υπήρχε λοιπόν η αίσθηση ότι για κάποιο άλλο λόγο προχωρούσαν τα πράγματα για εμένα».

Και δεν δίστασε να πει η ηθοποιός: «Στα πενήντα, στο επάγγελμά μου, άντε να κάνεις τη γιαγιά σε ένα ρόλο. Υπάρχει αμηχανία στο πώς να σε αντιμετωπίσουν μετά από κάποια ηλικία. Και δεν συμφέρεις γιατί έχεις ανεβάσει το κασέ σου, και δεν χωράς. Αυτή η ενδιάμεση ηλικία έχει ένα ζόρι… Όσο μεγαλώνεις δε θες να απογοητεύσεις και να κάνεις κάτι λιγότερο καλό από το προηγούμενο. Μετά την “Εργαζόμενη γυναίκα” που ήταν σπουδαία δουλειά, πολύ δύσκολα θα έκανα κάτι άλλο. Για να κάνεις θέατρο πρέπει να αφοσιωθείς. Είναι ζόρικο να στήσεις ένα θέατρο και μία θεατρική ταυτότητα μέσα στην Αθήνα. Είναι 24ωρη απασχόληση».

Για τη νέα σειρά στην ΕΡΤ τόνισε: «Στην ΕΡΤ θα είμαι γιαγιά στο “Ζακέτα να πάρεις”. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τέλος του μήνα. Καθυστέρησε πολύ μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη στέγη. Η ΕΡΤ κάνει μια ενδιαφέρουσα προσπάθεια και συγκινητική. Υπάρχει πολύ δημιουργικό κλίμα. Είμαστε τρεις μανάδες και νομίζω εγώ θα είμαι και γιαγιά. Δάφνη Λαμπρόγιαννη Φωτεινή Μπαξεβάνη. Σχολιάζουμε την Ελληνίδα μάνα που δεν την βρίσκεις πουθενά, έχει τα πρωτεία στο πώς θα ευνουχίσει και θα ξέρει τα πάντα. Νομίζω η Ελληνίδα μάνα ευθύνεται για ό,τι πρόβλημα έχει η χώρα!».

Τέλος αποκάλυψε τι έκανε στην κόρη της όταν πήγε πενταήμερη στο Λονδίνο: «Ταλαιπώρησα και την κόρη μου με την υπερπροστασία μου, αλλά με έβαζε στη θέση μου. Γενικά δεν είμαι καλή με τα όρια, όταν αγαπάω και ενδιαφέρομαι. Το χειρότερο που έχω κάνει στην κόρη μου ήταν που πήγε πενταήμερη στο Λονδίνο με το σχολείο της, πήγα και εγώ. Ήμουν πέντε μέρες σε ένα ξενοδοχείο και της είχα πει “ό,τι χρειαστεί με παίρνεις”. Έχω υλικό για τις μαμάδες της νέας σειράς… Τώρα η κόρη μου έχει φύγει από το σπίτι, αλλά τη χαίρομαι που πατάει στα πόδια της και κάνει πράγματα που την ολοκληρώνουν. Για εμένα αν γινόταν να μένουμε και στο ίδιο δωμάτιο θα ήταν μεγάλη ευτυχία. Ο Βασίλης είναι λίγο πιο συγκρατημένος από εμένα. Αλλά νομίζω ότι τσιμπήθηκε και αυτός άσχημα που άδειασε το σπίτι. Ένα παιδί φέρνει ζωή και τώρα είμαστε δυο μπακούρια».

via

Όλη η επικαιρότητα