WEB tv Ηλεία

Ελαιοτριβείο “Παπαδόπουλος” : Στην κορυφή της αγοράς μέσω Ελβετίας! (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

H ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ..

Σε μια σημαντική πρωτοβουλία που αναμένεται να αναδείξει τα αγροτικά κυρίως προϊόντα όλης της Ηλείας σε πανελλαδικό και παγκόσμιο επίπεδο, προχώρησε ο ιδιοκτήτης ελαιοτριβείου Κώστας Παπαδόπουλος υπογράφοντας σύμπραξη με ένα διεθνώς αναγνωρισμένο όμιλο που στοχεύει στην ανάδειξη και εξαγωγή των κορυφαίων αγροτικών προϊόντων όλης της Ελλάδας. Βουλευτές και τοπικοί φορείς συνομίλησαν με τους ιθύνοντες της σύμπραξης αυτής, με τη συζήτηση να επεκτείνεται σε διαφόρων ειδών επενδύσεις που μπορούν να γίνουν και να βοηθήσουν στη σημαντική ανάπτυξη του νομού μας.

Ο ιδιοκτήτης ελαιοτριβείου και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Mediterre που γεννήθηκε από τη σύμπραξη αυτή, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, καλωσόρισε θερμά τους βουλευτές Ηλείας, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και εκπροσώπους του δήμου και τους μετέφερε το σχέδιο του, ενώ όσον αφορά την κίνηση στην οποία προέβη ανέφερε τα εξής: «Συγκεντρωθήκαμε με τους τοπικούς φορείς και βουλευτές για να κάνουμε μία παρουσίαση ενός νέου εγχειρήματος που ξεκινάμε με έναν ελβετικό όμιλο, μία σύμπραξη για να δώσουμε υπεραξία στα προϊόντα της περιοχής, ξεκινώντας από το ελαιόλαδο. Παρουσιάσαμε το όραμα και το πλάνο μας. Θέλουμε τη στήριξη όλων και πάνω σε αυτή τη βάση προσπαθούμε να χτίσουμε για το μέλλον. Είχαμε ένα διήμερο επαφών με παραγωγούς και τους τοπικούς φορείς και βουλευτές. Παρουσιάσαμε το σχέδιο μας ως εταιρεία κυρίως για τον τομέα του ελαιολάδου. Ευχαριστώ τους πάντες και πιστεύουμε ότι έχουμε τη στήριξη όλων».
«Να κάνουμε τις επενδύσεις πραγματικότητα»

Ο διευθύνων σύμβουλος του ελβετικού ομίλου Άλεξ Κοενζί, επιχείρησε να μεταφέρει τη σιγουριά του για τις επενδύσεις που θα γίνουν στο μέλλον μέσα από τη συμφωνία αυτή. Συγκεκριμένα τόνισε: «Βρεθήκαμε στην Ηλεία και το ελαιοτριβείο Παπαδόπουλος Mediterra. Εδώ και μερικές μέρες κάναμε διάφορες επαφές, ετοιμάσαμε το έδαφος για διάφορες επενδύσεις, βρεθήκαμε με τους παραγωγούς και με βουλευτές και πολιτικούς του τόπου, όπου συζητήσαμε τις συνθήκες για να γίνουν αυτές πραγματικότητα στον τόπο. Ενδιάμεσα, μαζί με τον Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο υπογράψαμε τη συμφωνία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω βουλευτές και τοπικούς φορείς που μας βοηθάνε να κάνουμε το σχέδιο πραγματικότητα και βεβαίως τους παραγωγούς που εξάγουν εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα και χαιρόμαστε που είμαστε εδώ και θα βοηθήσουμε αυτά να εξαχθούν στο εξωτερικό».

«Η Ηλεία έχει τεράστιες δυνατότητες»

Η βουλευτής της ΝΔ Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου εστίασε στη σημασία μιας τέτοιας συμφωνίας για την Ηλεία και στην ανάγκη να αξιοποιηθεί προς όφελος της Ηλείας. Μεταξύ άλλων είπε: «Βρισκόμαστε εδώ για να χαιρετίσουμε μία σημαντική αναπτυξιακή κίνηση που γίνεται στο νομό και στην Ελλάδα. Τη συγχώνευση της εταιρείας του ελαιοτριβείου Παπαδοπούλου με ένα σημαντικό διεθνή όμιλο. Θα δημιουργηθεί από αυτή η εταιρεία Mediterre, που ήδη τρέχει αρκετά προϊόντα υψηλής ποιότητας με παράγωγες από το νομό Ηλείας και την ευρύτερη περιοχή, αλλά με αγοραστική δύναμη και ήδη γνωστό αγοραστικό κοινό σε όλη την Ευρώπη και παγκόσμια. Είναι μία σημαντική επένδυση στον αγροτικό τομέα της περιοχής, ελπίζοντας να ακολουθήσουν κι άλλες. Η συζήτηση με τους φορείς του τόπου που συνόδευσε τη σημαντική ανακοίνωση, επεκτάθηκε και σε άλλες επενδύσεις που μπορεί να γίνουν κυρίως στον τομέα των αγροτικών προϊόντων, αλλά και στον τουριστικό. Η Ηλεία έχει τεράστιες δυνατότητες, αγροτικές, τουριστικές, αλλά και περιβαλλοντικές που πρέπει με τη δύναμη των ιδιωτικών επενδύσεων και τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα να αξιοποιήσουμε προς όφελος όλων».

«Διαμόρφωση κατάλληλου επενδυτικού περιβάλλοντος»

Ο έτερος βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Νικολακόπουλος, φανερά αισιόδοξος για το επιχειρηματικό αυτό σχέδιο δήλωσε: «Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι σταθερά προσηλωμένη στη διαμόρφωση κατάλληλου επενδυτικού περιβάλλοντος προκειμένου να προσελκύσουμε επενδύσεις και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας. Καταπολεμούμε τη γραφειοκρατία, απλοποιούμε τις αδειοδοτικές διαδικασίες, δημιουργούμε ένα ψηφιακό περιβάλλον, δίνουμε φορολογικά κίνητρα. Αυτό έχει αντίκτυπο πανελλαδικά αλλά βεβαίως και στην Ηλεία, που έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα όπως η αγροτική παραγωγή και η μεταποίηση αγροτικών προϊόντων. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια που χαιρετίζουμε και είμαστε δίπλα να βοηθήσουμε τις επενδύσεις που γίνονται. Νομίζουμε ότι η σημερινή προσπάθεια είναι ακόμα μία μαζί με επενδύσεις που το επόμενο διάστημα θα έρθουν όχι μόνο στην αγροτική παραγωγή, αλλά και στην τουριστική ανάπτυξη και πολλά άλλα».

«Αναζήτηση βέλτιστων λύσεων και συνεργασιών»

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξουν οι βέλτιστες λύσεις και συνεργασίες ώστε να αναδειχθεί η Ηλεία για τα κορυφαία προϊόντα της. Ειδικότερα, σημείωσε τα εξής: «Είχαμε μία ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση με τον πρόεδρο της εταιρείας Mediterre. Συζητήσαμε την παραγωγική και αναπτυξιακή προοπτική της Ηλείας και τη συνεργασία παραγωγών του τόπου με τη μεγάλη αυτή εταιρεία και επιδιώκουμε όλοι να συνεργαστούμε σε μία κατεύθυνση αναζήτησης των βέλτιστων λύσεων και συνεργασιών σε επίπεδο παραγωγής προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας που διαθέτουμε στην ιδιαίτερη πατρίδα μας την Ηλεία και να εξελίξουμε τη διαδικασία μεταποίησης και των εξαγωγών σε μία διαδικασία ουσιαστικά που θα βοηθήσει τον τόπο και την προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί ώστε να εξάγουμε τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα που διαθέτουμε».

«Ενίσχυση τοπικής οικονομίας και πολιτών»

Τη δική του άποψη για τη συνεργασία αυτή κατέθεσε και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, σημειώνοντας τα εξής: «Ενημερωθήκαμε για την πρόθεση ανθρώπων που δεν μένουν Ηλεία αλλά έχουν μία δραστηριότητα στο εξωτερικό διεθνώς αναγνωρισμένη, να επενδύσουν στην περιοχή, να αξιοποιήσουν τα τοπικά προϊόντα και να δώσουν υπεραξία και στα προϊόντα και στους παραγωγούς της τοπικής οικονομίας. Είναι αυτονόητο ότι σε υγιείς επιχειρηματικές προσπάθειες, το πολιτικό δυναμικό του νόμου στέκεται αρωγός και βεβαίως στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες με κατεύθυνση την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και των πολιτών που ζουν, καλλιεργούν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή».

«Να αξιοποιηθούν τα ηλειακά προϊόντα»

Χαρούμενος για την ευτυχή κατάληξη της συμφωνίας και τη σύμπραξη του κ. Παπαδόπουλου με τον ελβετικό όμιλο εμφανίστηκε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος, που είπε: «Χθες και σήμερα έγινε συζήτηση για το πώς πρέπει να αξιοποιηθούν τα ηλειακά προϊόντα. Ναυαρχίδα μας το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Όμως δεν στέκονται εκεί. Μία σειρά άλλων προϊόντων που παρουσιάστηκαν το διήμερο αυτό, είναι ότι καλύτερο για την περιοχή. Ως νέα περιφερειακή αρχή στηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες και οτιδήποτε χρειάζονται οι επιχειρήσεις. Θα βρισκόμαστε δίπλα τους ώστε να μπορέσουν γρήγορα να αδειοδοτούνται, αλλά και μέσα από την αγροδιατροφική σύμπραξη να μπορούμε να κάνουμε γνωστά τα ηλειακά προϊόντα. Μην ξεχνάμε πως τα ηλειακά προϊόντα είναι τα πιο δυνατά πανελλαδικά και πρέπει να γίνουν γνωστά παγκοσμίως. Όλοι γνωρίζουν για την ποιότητα και στο χέρι μας είναι να τα πάμε ένα βήμα παραπάνω. Με την υπογραφή που μπαίνει σε αυτή τη συνεργασία για το ηλειακό ελαιόλαδο και όχι μόνο, είναι ότι καλύτερο για την οικονομία μας. Εύχομαι καλή επιτυχία και γρήγορα να αναπτύξουμε τους παραγωγούς και να τους κάνουμε καλύτερους. Το αξίζουμε, μπορούμε, θα τα καταφέρουμε».

«Καλός οιωνός για τους παραγωγούς»

Άκρως θετικοί από όσα άκουσαν κατά την παρουσίαση του σχεδίου της εταιρείας ήταν και οι αντιδήμαρχοι Πύργου Μαρίνος Αχτύπης και Νίκος Κοτσώνης, οι οποίοι εκπροσωπώντας το δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί, δήλωσαν από κοινού τα εξής: «Ο δήμος μας ειδικότερα και ο νομός γενικότερα βασίζονται κατά βάση στην αγροτική παραγωγή. Τέτοιου είδους επενδύσεις που στόχο έχουν να φέρουν ανάπτυξη στον τόπο και να αναδείξουν τα προϊόντα του σε παγκόσμιο επίπεδο, μόνο ευχάριστα μπορούν να αντιμετωπιστούν από το δήμο. Χαιρετίζουμε τη συμπόρευση αυτή, ελπίζοντας πως θα αποτελέσει έναν καλό οιωνό για τους παραγωγούς της περιοχής».

Όλη η επικαιρότητα