Αφιερώματα

Ελευθερία Βιδάκη: Η τραγική ιστορία της λαμπερής ηθοποιού

Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να έχουν περάσει πολλά, αλλά η επανάληψη στο Mega της σειράς “Κάτι τρέχει με τους Δίπλα” φέρνει το λαμπερό χαμόγελο και το ταλέντο της Ελευθερίας Βιδάκη, στα σπίτια μας σαν να ήταν χθες.

Ταλαντούχα, ευγενική καλή συνάδελφος και σύντροφος η Ελευθερία Βιδάκη έδωσε τραγικό τέλος στη ζωή της πριν 16 χρόνια, στις στις 30 Μαρτίου του 2004, πέφτοντας στο κενό από το παράθυρο του κλιμακοστασίου από τον τέταρτο όροφο της πολυκατοικίας όπου διέμενε, στην Αγία Παρασκευή. Η ηθοποιός έπασχε από επιλόχειο κατάθλιψη μετά από τη γέννηση του γιου της. Η αυτοκτονία της είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Ελευθερία Βιδάκη: Η τραγική ιστορία της λαμπερής ηθοποιού του "Κάτι Τρέχει με τους Δίπλα"

Η Ελευθερία Βιδάκη σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ερμήνευσε σημαντικούς ρόλους στο θέατρο, ενώ έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή της στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά Κάτι τρέχει με τους δίπλα, όπου συμπρωταγωνιστούσε με τους Ρένο Χαραλαμπίδη, Κλέωνα Γρηγοριάδη και Δήμητρα Ματσούκα. Έλαβε επίσης μέρος στις τηλεοπτικές σειρές “Μικροί-μεγάλοι”, “Φωτορομάντζο”, “Καθρέφτες”, “Μια γυναίκα από το παρελθόν”, “Νέμεσις”, “Καλημέρα Ζωή” (ΑΝΤ1), “Εσύ φταις” (Mega Channel) και “Αέρινες σιωπές” (Mega Channel). Έκανε αισθητή την παρουσία της στο Εθνικό Θέατρο συμμετέχοντας σε παραστάσεις όπως οι Βάκχες, Τρωάδες, Εκκλησιάζουσες και πολλές άλλες.

Βιδάκη

Ακόμα πιο τραγική ήταν η σύμπτωση ότι έπαιζε στην ίδια σειρά με έναν ακόμα αυτόχειρα που αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του, τον Δημήτρη Βογιατζή, που αντικατέστησε στη δεύτερη σεζόν του σίριαλ τον ηθοποιό Κώστα Αποστολίδη, και που είχε συμμετάσχει στις ταινίες “Απόντες” του Νίκου Γραμματικού και “No budget story” του Ρένου Χαραλαμπίδη, ενώ πρωταγωνίστησε και σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις. Ο αγαπητός ηθοποιός έβαλε τέλος στη ζωή του, το 2013 στο σπίτι του στο Βόλο. Τραγική φιγούρα η μητέρα του που τον είχε βρει κρεμασμένο στο σπίτι του.

Βιδάκη

“Θυμάμαι πάντα το γλυκό της χαμόγελο”

Λίγα χρόνια αργότερα ο συνάδελφός της Κώστας Καζανάς είχε πει: “Από την Ελευθερία θυμάμαι πάντα το γλυκό της χαμόγελο. Πάντα όταν συναντιόμασταν ήταν ευδιάθετη, λέγαμε πέντε κουβέντες… Πολύ ευγενική γυναίκα… Έχω όμορφες αναμνήσεις. Δεν με ξαφνιάζει κανένας τρόπος. Όλοι κάποια στιγμή θα βρούμε μια δικαιολογία για να “φύγουμε” από αυτή τη ζωή. Έτυχε αυτό στην Ελευθερία… Άλλος πεθαίνει από γηρατειά, άλλος από ατύχημα, άλλος από δυστύχημα. Κάποια στιγμή όλοι κάπως θα πρέπει να “φύγουμε” και βρίσκουμε μια δικαιολογία”.

Βιδάκη

Επιλόχειος κατάθλιψη: Μια μάστιγα για τις νέες μητέρες

Η επιλόχειος κατάθλιψη είναι ένα είδος κλινικής κατάθλιψης που, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, επηρεάζει το 15% των γυναικών. Η επιλόχειος θλίψη είναι μια ήπιας μορφής διαταραχή της συμπεριφοράς, η οποία βιώνεται από το 80% των γυναικών μετά τον τοκετό. Τα συμπτώματα συνήθως διαρκούν λίγες ώρες ή μερικές μέρες και περιλαμβάνουν κλάμα, εκνευρισμό, υποχονδρίαση, υπνηλία, διαταραχές στη συγκέντρωση, απομόνωση και πονοκέφαλο και συνήθως υποχωρούν σύντομα.

Τα συμπτώματα της επιλόχειου κατάθλιψης μπορούν να συμβούν σε διάστημα από 24 ώρες μέχρι 6 μήνες μετά τη γέννηση ενός παιδιού. Αυτά εμπεριέχουν: κακή διάθεση, συχνά κλάματα, έλλειψη ικανοποίησης και ενδιαφέροντος για δραστηριότητες που κάποτε προσέφεραν ευχαρίστηση, προβλήματα στον ύπνο, μείωση ή αύξηση του βάρους, μείωση της ενεργητικότητας, υπερβολική ανησυχία ή άγχος, αισθήματα αναξιότητας ή ενοχής, δυσκολία συγκέντρωσης ή λήψης αποφάσεων, σκέψεις θανάτου ή αυτοκτονίας ή πρόκλησης βλάβης στο μωρό, μειωμένο ενδιαφέρον για σεξουαλικές επαφές, αισθήματα απόρριψης και σωματικά συμπτώματα όπως συχνοί πονοκέφαλοι, ταχυπαλμίες, ζαλάδες κ.ά.

via

Όλη η επικαιρότητα