Μεσσηνία

Ελλείψεις σε μικροβιολόγο και ακτινολόγο στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας

Ακούστε το άρθρο

Με μία μόνο μικροβιολόγο και χωρίς ακτινολόγο γιατρό λειτουργούν το μικροβιολογικό και το ακτινολογικό εργαστήριο στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας.

Οι κενές θέσεις γιατρών έχουν προκηρυχθεί και υπάρχει ελπίδα να καλυφθούν το επόμενο διάστημα.

“Λειτουργούν κανονικά το μικροβιολογικό και το ακτινολογικό, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής” μας είπε ο διευθυντής του Κ.Υ., γιατρός Παναγιώτης Κατσαφάδος, και σημείωσε: “Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι είχαμε 3 μικροβιολόγους, εκ των οποίων οι 2 θα συνεχίσουν να εργάζονται σε νοσοκομεία, γιατί πέτυχαν να διοριστούν εκεί, η μία στο Αργος και η άλλη στο Ναύπλιο. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια μικροβιολόγος που ανήκει στην κατηγορία των γιατρών που ήρθαν με δικαστική απόφαση. Δηλαδή, έχει και το ιατρείο έξω κι έρχεται κι εδώ και μας καλύπτει. Στο ακτινολογικό εργαστήριο δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ακτινολόγος. Μας καλύπτει σε προβλήματα που έχουμε ακτινολόγος από το νοσοκομείο της πόλης μας”.

Ο διευθυντής εξέφρασε την πίστη ότι “τις αμέσως επόμενες ημέρες, επειδή έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός πριν από καιρό για μόνιμους μικροβιολόγους και ακτινολόγους, κάτι θα αρχίσει να κινείται, και σε λίγο καιρό θα έρθουν και ακτινολόγος και μικροβιολόγος, μόνιμοι”.

Παρατήρησε πως “ακτινογραφίες γίνονται κανονικά, τα μηχανήματα εργάζονται. Αλλωστε εδώ και ένα χρόνο υπάρχει ψηφιακό μηχάνημα καινούργιο που έχει τοποθετηθεί και λειτουργούμε κανονικά”.

Πηγή: Εφ.Ελευθερία

Όλη η επικαιρότητα