Αθλητισμός

Εμμανουήλ Καραλής: «Μάνα, πατέρα ο γιος σας θα πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες!»

Ακούστε το άρθρο

Ο Εμμανουήλ Καραλής εδώ και λίγες ημέρες «σφράγισε» την πρώτη του συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ανυπομονεί να ταξιδέψει στο Τόκιο.

Ο 21χρονος Πυργιώτης πρωταθλητής του επί κοντώ νιώθει δικαιωμένος για τη μεγάλη του προσπάθεια και δεν ξεχνάει τους γονείς του που είναι βασικοί πυλώνες της επιτυχίας του. Θέλοντας να τους εκφράσει την ευγνωμοσύνη έγραψε στα social media:

«Μάνα, πατέρα ο γιος σας θα πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες». Μαζί «ανέβασε» και δύο φωτογραφίες. Η πρώτη από τα πρώτα του βήματα στον χώρο και η άλλη στην αγκαλιά του μπαμπά.

Ο πατέρας του επικοντιστή του Απόλλωνα Πύργου, Χάρης ήταν πρωταθλητής στο δέκαθλο και η μητέρα Σάρα είχε ασχοληθεί με το άλμα εις μήκος.

Οι δέκα πουπροκρίνονται στο Τόκιο μέσα από την Παγκόσμια κατάταξη H αγωνία των Ελλήνων αθλητών του στίβου ολοκληρώθηκε και τυπικά το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Τότε ολοκληρώθηκε και η προθεσμία για την επίτευξη ορίων, αλλά και για τη συγκέντρωση βαθμών για την παγκόσμια κατάταξη.

Το δεύτερο ήταν που έκαιγε δέκα Έλληνες αθλητές και αθλήτριες αφού ήταν μέσα στη λίστα εκείνων που θα είχαν δικαίωμα να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τελικά και οι δέκα σφράγισαν και τυπικά τα εισιτήρια για το Τόκιο και απομένει μόνο η επίσημη ενημέρωση από τις Ομοσπονδίες των χωρών προς την Παγκόσμια για το εάν θα πάνε όλοι στο μεγάλο ραντεβού.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι Ομοσπονδίες θα ενημερώσουν εάν όλοι όσοι έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν στο Τόκιο θα μπορέσουν να πάνε και δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, ώστε μετά το τελικό ξεκαθάρισμα να ανακοινωθούν οι τελικές λίστες.

Εκείνοι που προστέθηκαν στους ήδη υπάρχοντες είναι οι Κώστας Δουβαλίδης (110 μ εμπόδια), Εμμανουήλ Καραλής (επί κοντώ), Ελισάβετ Πεσιρίδου (100μ. εμπόδια), Ραφαέλα Σπανουδάκη (100/ 200 μ.), Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (δισκοβολία), Σταματία Σκαρβέλη (σφυροβολία), Κώστας Φιλιππίδης (επί κοντώ), Μιχάλης Αναστασάκης (σφυροβολία), Χρήστος Φραντζεσκάκης (σφυροβολία) και Δημήτρης Τσιάμης (τριπλούν). Μετά από αυτή την εξέλιξη ο ελληνικός στίβος θα εκπροσωπηθεί από 19 αθλητές και αθλήτριες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Όλη η επικαιρότητα