Αθλητισμός Ηλεία

Εμμανουήλ Καραλής: “Χρυσός”… στις καρδιές μας!

Ο συγκλονιστικός Εμμανουήλ Καραλής "άγγιξε" το μετάλλιο με την 4η θέση του, και ισοφάρισε το ρεκόρ του στον τελικό του επί κοντώ με 5.80 μ.!
Ακούστε το άρθρο

Στην πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το Πυργιωτόπουλο του Απόλλωνα Πύργου  ο Εμμανουήλ Καραλής,  έκανε την κορυφαία εμφάνιση της καριέρας του, άγγιξε το μετάλλιο και κατέκτησε την τέταρτη θέση στο Τόκιο!

Παρά το γεγονός πως βρισκόταν για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Εμμανουήλ Καραλής έδειξε για ακόμη μία φορά πόσο σπουδαίος αθλητής είναι. Ο 21χρονος πρωταθλητής μας,  ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ στον τελικό του επί κοντώ στο Τόκιο και κατέλαβε την τέταρτη θέση, σκορπώντας χαμόγελα σε όλη την Ελλάδα. Όντας αυτός που άνοιξε τον αγώνα, πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5μ55, τα 5μ70 και τα 5μ80, ισοφαρίζοντας παράλληλα την καλύτερη ατομική επίδοσή του. Στη συνέχεια, με τον πήχη να ανεβαίνει στα 5μ87, έκανε τρεις προσπάθειες για να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ, δεν τα κατάφερε όμως. Σε ισάριθμες απόπειρες, βρήκε ελαφρώς τον πήχη και τον έριξε, ολοκληρώνοντας έτσι τον αγώνα του. Όπως και να έχει, η προσπάθειά του στη διάρκεια του τελικού ήταν συγκλονιστική!

Ο Εμμανουήλ Καραλής έκανε ό, τι καλύτερο μπορούσε στον τελικό του άλματος επί κοντώ των Ολυμπιακών Αγώνων. Περνώντας τα 5.80μ ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση της καριέρας του και, παρόλο που απέτυχε τρεις φορές στα 5.87μ ρίχνοντας οριακά τον πήχη, ολοκλήρωσε την παρουσία του με την τέταρτη θέση στο σύνολο των 14 αθλητών. Πάνω από επικοντιστές με τεράστιες διακρίσεις στο πρόσφατο παρελθόν. Κυρίως δε τον Γάλλο Ρενό Λαβιλενί, που τραυματίστηκε και επί της ουσίας δεν μπόρεσε να διεκδικήσει τη θέση του στο βάθρο. Πάνω απ’ όλα ο 21χρονος Έλληνας πρωταθλητής το απόλαυσε. Μέχρι τέλους. Σε τέτοιο βαθμό που μετά από κάθε άλμα χαμογελούσε πλατιά. Είτε είχε υπερβεί το ύψος είτε είχε αποτύχει!

Η τελική κατάταξη στον τελικό του επί κοντώ

  1. Αρμάντ Ντουπλάντις (Σουηδία) – 6μ02
  2. Κρίστοφερ Νίλσεν (ΗΠΑ) – 5μ97
  3. Τιάγκο Μπραζ (Βραζιλία) – 5μ87
  4. Εμμανουήλ Καραλής (Ελλάδα) – 5μ80
  5. Κέι Σι Λάιτφουτ (ΗΠΑ) – 5μ80
  6. Πιότρ Λίσεκ (Πολωνία) – 5μ80
  7. Χάρι Κόπελ (Μεγάλη Βρετανία) – 5μ80
  8. Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία) – 5μ70
  9. Όλεγκ Ζέρνικελ (Γερμανία) – 5μ70
  10. Ερσού Σασμά (Τουρκία) – 5μ70
  11. Μπο Κάντα Λίτα Μπέρε (Γερμανία) – 5μ70
  12. Τζον Έρνεστ Ομπίενα (Φιλιππίνες) – 5μ70
  13. Μενό Βλουν (Ολλανδία) – 5μ55
  14. Κέρτις Μάρσαλ (Αυστραλία) –

Η συγκινητική αφιέρωση του Καραλή στους γονείς του όταν τελείωσε τον αγώνα της ζωής του!

 

Όταν ολοκλήρωσε τον μεγάλο αγώνα του και ήξερε ότι δεν έχει άλλη προσπάθεια έκανε κάτι απροσδόκητο. Ξεκόλλησε το χαρτάκι με το όνομά του και έδειξε προς την κάμερα το μήνυμα που είχε ήδη γράψει. Ήθελε με αυτόν τον τρόπο να ευχαριστήσει τους δύο γονείς του για όσα έκαναν γι’ αυτόν μέχρι να φτάσει σε αυτό το σημείο. Ήταν σίγουρα μια αξέχαστη στιγμή από τις πιο όμορφες και συγκινητικές στο Τόκιο.

Χάρης  Καραλής – Σάρα Μουλούγκα – Καραλή (Γονείς  Εμμανουήλ  Καραλή):

 

             «Ήταν συγκλονιστικός  και στο τέλος μας ξάφνιασε…»

Εκείνο  που συγκλόνισε όλους, ήταν η  συγκινητική στιγμή στο τέλος της τελευταίας προσπάθειάς του Εμ. Καραλή, το μήνυμα με τις ευχαριστίες του προς τον πατέρα του Χάρη Καραλή και τη μητέρα του Σάρα Μουλούγκα- Καραλή (παλιοί αθλητές και οι δυο), που μαζί με την αδερφή του,  τον έχουν στηρίξει απίστευτα σε αυτή τη μεγάλη διαδρομή…  Η  «Πατρίς – Σπορ» είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους γονείς του Εμ. Καραλή, μισή ώρα μετά το τέλος  του μεγάλου αγώνα στο Τόκιο, ας δούμε τις μας είπαν:

«Καταρχήν μέσα από την καρδιά μας, ευχαριστούμε όλους τους Πυργιώτες, γνωστούς και φίλους που μας ξέρουν από παιδιά, και φυσικά όλους τους Ηλείους, που στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια το γιό μας, και ήταν μαζί του… και χθες, ζώντας μέσα από την τηλεόραση αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, να φτάσει όσο ψηλά γίνεται! Ο Εμμανουήλ είναι ένα παιδί με ήθος και αξίες, που έχει πάρει από την οικογένεια του, και σήμερα(χθες), ήταν κυριολεκτικά συγκλονιστικός, και πέτυχε έναν άθλο, γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο για ένα παιδί μόλις 21 ετών, να μπαίνει «σφήνα» ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα του αθλήματος, καθώς προέρχονταν και από τραυματισμό, ενώ αγωνίστηκε με μικρά κοντάρια. Ανυπομονούμε να τον σφίξουμε οικογενειακώς στην αγκαλιά μας, και την επόμενη εβδομάδα να έρθουμε στον Πύργο! Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι αλλά και ευχαριστημένοι από την έκπληξη που μας έκανε στο τέλος, για να μας ευχαριστήσει, δείγμα των αξιών και των αρχών που τον διακατέχουν! Και πάλι πολλά – πολλά ευχαριστώ σε όλους τους Ηλείους που ήταν σήμερα (χθες) δίπλα στο γιό μας»!

    Σάκης Καίσαρης(Προπονητής Στίβου Γ.Σ. Απόλλων Πύργου):

               «Ήταν ένας άθλος από ένα παιδί με πολύ μέλλον»!

Στην «Πατρίς – Σπορ» για την θαυμάσια επιτυχία του Εμ. Καραλή όπως την χαρακτήρισε, μίλησε και ο έμπειρος προπονητής Στίβου και προπονητής του Α.Σ. Απόλλων Πύργου, στον οποίο ανήκει ο ο Εμ. Καραλής, κ. Σάκης Καίσαρης, ο άνθρωπος που για χάρη του, οι γονείς του αθλητή, Χάρης Καραλλής και Σάρα Μουλούγκα – Καραλή, τους οποίους ανέδειξε ως αθλητές ο κ. Καίσαρης, και οι οποίοι έφεραν τον Εμμανουήλ στο σύλλογο του Πύργου: «Μπορεί να προέρχονταν από τραυματισμό, όμως στο Τόκιο βρέθηκε σε πολύ καλή κατάσταση, και αυτό το απέδειξε με τα τρία του πετυχημένα άλματα, δύσκολο για έναν αθλητή στο άλμα ιδίως επί κοντώ, με αποκορύφωμα το 5.80 μ. που του χάρισε και την 4η θέση!  Ο Εμμανουήλ είναι μόλις 21 ετών, έχει τις αρχές και τις αξίες των γονιών του, και το μέλλον του ανήκει! Σίγουρα του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια! Όσο για τον Δημο Πύργου και τον κ. Δήμαρχο, τον ευχαριστώ για την πρόσκληση για να βλέπαμε χθες μαζί στο Κατάκολο τις προσπάθειες του Εμ. Καραλή, όμως εγώ εκείνο που θέλω, αν αγαπά όπως λέει τον αθλητισμό, είναι να ενώσει τις δυο αίθουσες του ταρτάν, ώστε να μπορούμε τον χειμώνα να κάνουμε ανθρώπινες προπονήσεις»!

Συμπαραστάτες

Στην πιο σημαντική ημέρα της καριέρας του Εμμανουήλ Καραλή, ο Δήμος Πύργου  με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Τάκη Αντωνακόπουλο, τον Αντιδήμαρχο κ. Γιαν. Αργυρόπουλο καθώς και άλλους συνεργάτες του, παρακολούθησαν σε ζωντανή μετάδοση την προσπάθεια του Πυργιώτη Πρωταθλητή, από το κατάστημα Banana Κατακόλου!  Στην ίδια παρέα βρέθηκε και η Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ., κα Διονυσία – Θεοδώρα  Αυγερινοπούλου!

Μαριάννα Σταματόπουλου

Ακόμα και με την αγωνία «στα ύψη» χαμογελούσε!!

Στο αγαπημένο Πυργιωτόπουλο που ακόμα  και όταν βρισκόταν με την αγωνία της επιτυχίας στα ύψη των προσπαθειών του, στο άθλημα των πολλών συγκινήσεων, και «έλαμπε» το χαμόγελό του, η Ηλεία και όλοι εμείς αισθανθήκαμε υπερήφανοι  και συγκινημένοι!

Θέλω να συγχαρώ, όχι μόνο τον ίδιο αλλά και τους γονείς του, που τον γαλούχησαν με το αθλητικό ιδεώδες, τον τροφοδότησαν με αρχές και αξίες, και τον στηρίζουν  με απέραντη αγάπη, που ο Εμμανουήλ Καραλής ανταπέδωσε με την συγκινητική κίνηση του, στο τέλος του αγώνα!

Το μέλλον ανήκει στον Εμμανουήλ Καραλή και εύχομαι  να είναι δυνατός, υγιής και πάντα χαμογελαστός  και αισιόδοξος, όπως όλος ο πλανήτης είδε χθες στο Τόκιο!

Ανδρέας Νικολακόπουλος

To μέλλον του ανήκει!

Είμαστε υπερήφανοι για τον Εμμανουήλ Καραλή, τον Ηλείο επικοντιστή μας, για την 4η θέση, με ατομικό ρεκόρ, μόλις στα 21 του χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο! Συγχαρητήρια @manolo! To μέλλον σου ανήκει!!

Μιχάλης Κατρίνης

«Τέταρτος στον κόσμο, πρώτος στην καρδιά μας!»

Ο Εμμανουήλ Καραλής, ένα παιδί 21 χρονών, έκανε περήφανη την Ελλάδα και την Ηλεία.Ο«Μανόλο» που γεννήθηκε στη γη που «μεγάλωσε» και η Ολυμπιακή ιδέα, απέδειξε ότι στον αθλητισμό υπάρχουν επιτεύγματα που αξίζουν το ίδιο, ίσως και περισσότερο από ένα μετάλλιο.

Μπήκε στον τελικό του επί κοντώ με το σπαθί του και με άλμα στα 5.80μ ήρθε τέταρτος, αφήνοντας πίσω του Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους Πρωταθλητές όπως ο Γάλλος Λαβιλενί και ο Πολωνός Λίσεκ. Έφτασε μια ανάσα από το μετάλλιο. Δίδαξε το ήθος του αγωνιστή αφού το καθαρό πρόσωπο, το πλατύ χαμόγελο, το ατόφιο ταλέντο η αθλητική κουλτούρα και ανοιχτή καρδιά, είναι αυτά που τον χαρακτηρίζουν.

Ο Εμμανουήλ Καραλής απέδειξε σε όλους μας πως οι πραγματικοί πρωταθλητές είναι αυτοί που δεν το βάζουν κάτω. Γι’ αυτό και είμαστε σίγουροι πως τα επόμενα χρόνια αυτό το παιδί, θα σηκώσει πολλές φορές ψηλά την ελληνική σημαία, θα διεκδικήσει και θα κερδίσει πολλά μετάλλια.

Συγχαρητήρια στον Ηλείο αθλητή, στον προπονητή του και την οικογένειά του, την οποία φρόντισε και ο ίδιος να ευχαριστήσει δημοσίως, με μια φωτογραφία που έκανε το γύρο του κόσμου και τον έκανε διάσημο όχι μόνο για το επίτευγμά του, αλλά για την μεγάλη του καρδιά.

Όλη η επικαιρότητα