Ελλάδα

Ενεργοποιήθηκε η γραμμή 1110 για ψυχολογική υποστήριξη στους πληγέντες

Ακούστε το άρθρο

Με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, για την παροχή συμβουλών και υποστήριξης στους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τον πύρινο εφιάλτη, ενισχύθηκε το τηλεφωνικό Κέντρο 1110 της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, όπου μπορούν να απευθύνονται όσοι επιθυμούν ψυχολογική υποστήριξη.

Σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, κινητές μονάδες λειτουργών θα μεταβαίνουν στα σημεία που βρίσκονται οι πολίτες για να τους παράσχουν την κατάλληλη υποστήριξη. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο 1110 από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ.

Οι σχετικές δράσεις συντονίζονται από τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας Γ. Κεχρή, τον συντονιστή του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας και του ΙΣΑ, Δρ. Πάνο Ευσταθίου και τη γενική διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Αττικής, Α. Μεγάλου.

Με αφορμή την ενεργοποίηση του τμήματος ψυχολογικής υποστήριξης 1110 ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης ανέφερε:

«Στη μεγάλη αυτή εθνική τραγωδία θέτουμε όλες τις δυνάμεις μας στη διάθεση των συμπολιτών μας που επλήγησαν από τον πύρινο εφιάλτη», προσθέτοντας: «Κανείς δεν περισσεύει σε αυτή την προσπάθεια και κανείς δεν θα μείνει μόνος του. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για την ανακούφιση και τη στήριξή τους. H Περιφέρεια Αττικής, το ανθρώπινο ιατρικό και επιστημονικό δυναμικό μας βρίσκονται δίπλα στους πυροπαθείς συμπολίτες μας. Είμαστε στη πρώτη γραμμή της προσπάθειας στήριξης των πληγέντων και στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν είναι μόνοι τους και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Οι ομάδες των ψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών θα παράσχουν τις υπηρεσίες τους και θα δίνουν οδηγίες προς τους πολίτες προκειμένου να είναι σε θέση να διαχειριστούν τις τραγικές επιπτώσεις των καταστροφικών πυρκαγιών που είχαν ως συνέπεια να χάσουν τις εστίες και τις περιουσίες τους».

Όλη η επικαιρότητα