Ηλεία

Εντατικοποίηση των ελέγχων για τον Covid-19 ζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Β. Γιαννόπουλος

Ακούστε το άρθρο

Για την πορεία των ελέγχων σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού, ενημερώθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, από την Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε Ηλείας, ενώ ζήτησε εντατικοποίηση των ελέγχων, στο πλαίσιο εφαρμογής των νέων μέτρων.

Η ενημέρωση, ακολούθησε της τηλεδιάσκεψης της Συντονιστικής Ομάδας Διαχείρισης των επιπτώσεων του COVID-19 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην οποία συμμετείχε ο κ. Γιαννόπουλος, για την αποτίμηση της κατάστασης και τον συντονισμό των επόμενων δράσεων και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, για το υπόλοιπο του καλοκαιριού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννόπουλος ενημερώθηκε από την Διευθύντρια Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε Ηλείας Πηνελόπη Σουδενιώτη, για τους μέχρι τώρα ελέγχους της Διεύθυνσης, σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, και για τα αποτελέσματα αυτών. Παράλληλα, ζήτησε εντατικοποίηση των ελέγχων για την πιστή εφαρμογή των νέων μέτρων  που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, και ειδικότερα της επέκτασης του μέτρου χρήσης μάσκας και σε άλλους χώρους (ΔΕΚΟ, Τράπεζες, γραφεία εξυπηρέτησης κοινού, Καταστήματα τροφίμων, Καταστήματα λιανικής, Κομμωτήρια, Κέντρα αισθητικής κ.α). Υπενθυμίζεται δε ότι παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τους εργαζόμενους στην εστίαση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας, τόνισε την ανάγκη διαρκούς ενημέρωσης των πολιτών και εμπέδωσης του αισθήματος ευθύνης από όλους, καθώς ο ιός, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, παραμένει ενεργός και με υψηλή μεταδοτικότητα ακόμα και εν μέσω θέρους. Ο δικαιολογημένος δε εφησυχασμός, μετά από την πολύμηνη προσπάθεια και τους περιορισμούς, συνέβαλε στην αύξηση των κρουσμάτων, το τελευταίο χρονικό διάστημα. Για τους παραπάνω λόγους, ο κ. Γιαννόπουλος, απευθυνόμενος στους πολίτες, τους κάλεσε να τηρούν, με συνέπεια και ευλάβεια, όλα τα μέτρα προστασίας που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων – ακόμα κι αν διαφωνούν. Γιατί η τήρηση αυτών των μέτρων, ειδικά αυτή την περίοδο, λόγω έλευσης των ετεροδημοτών, μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στο να παραμείνει ο Νομός Ηλείας χωρίς κρούσματα.

Όλη η επικαιρότητα