Εκπαίδευση Ελλάδα

Εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί και οι υπάλληλοι του υπ. Παιδείας από την αυριανή απεργία

Ακούστε το άρθρο

Εξαιρούνται της 24ης απεργιακής κινητοποίησης για το εργασιακό νομοσχέδιο, οι εκπαιδευτικοί και οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να διεξαχθούν απρόσκοπτα οι πανελλήνιες εξετάσεις, σύμφωνα με δήλωση που έκαναν οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου κατά την συζήτηση της προσφυγής του υπουργείου Παιδείας.

Η ΑΔΕΔΥ, κατά την συζήτηση του αιτήματος του υπουργείου Παιδείας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η αυριανή απεργία, έδωσε διαβεβαίωση στο δικαστήριο ότι θα εξαιρεθούν από την κινητοποίηση οι υπάλληλοι τόσο εκπαιδευτικοί όσο και διοικητικοί ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στις εξετάσεις των μαθητών.

Δήλωσε επίσης πως τροποποιούνται οι κινητοποιήσεις σε Μέσα Μεταφοράς. Συγκεκριμένα όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο:

* Τα αστικά λεωφορεία της Αθήνας, μετέτρεψαν το 24ωρο απεργιακό αίτημα σε στάση εργασίας από τις 13:00 μέχρι τις 17:00.

* Στο μετρό και τα μέσα σταθερής τροχιάς, τα 8 από 9 Σωματεία προχωρούν σε στάση εργασίας από τις 9:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Παράλληλα επισημάνθηκε πως οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δεν έχουν κηρύξει απεργία και θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο το απόγευμα.

Οι εκπρόσωποι της Συνδικαλιστικής Οργάνωσης τοποθετήθηκαν στο δικαστήριο κατά του νομοσχεδίου αναφέροντας πως είναι «αντεργατικό που ουσιαστικά αποτελεί μία ριζική αναδιάρθρωση» ενώ υπογράμμισαν πως με την προσφυγή του το υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να κριθεί στο σύνολο της παράνομη η κινητοποίηση.

Από την πλευρά του αιτούντος υπουργείου επισημάνθηκε πως πρέπει το δικαστήριο να κηρύξει παράνομη και καταχρηστική την απεργία καθώς «δεν έχει προβλεφθεί προσωπικό ασφαλείας για κάλυψη των αναγκών των πανελλαδικών εξετάσεων». Κατά τους εκπροσώπους του υπουργείου η απεργία γίνεται «σε βάρος των μαθητών» που έχουν ταλαιπωρηθεί λόγω της πανδημίας και κινδυνεύουν να ταλαιπωρηθούν και τώρα εν μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Η συζήτηση στο Πρωτοδικείο θα συνεχιστεί μετά τις 14:00.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα