Categories: WEB tvΗλεία

Εορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ηλεία: Με μάσκες και αποστάσεις στους ιερούς ναούς (vid)

Share

Οι πιστοί σε όλους τους ναούς της Ηλείας εόρτασαν την Κοίμηση της Θεοτόκου με ευλάβεια, κατάνυξη αλλά και την απαραίτητη προσοχή λόγω κορονοϊού.

Σε όλους τους ιερούς ναούς τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας σύμφωνα με την εγκύκλιο του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού. Οι πιστοί φορώντας μάσκες και τηρώντας αποστάσεις συμμετείχαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις, δεν έγιναν λιτανείες, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η προσέλευση πιστών ήταν αισθητά μειωμένη από προηγούμενες χρονιές και αυτό φυσικά αποδίδεται στην πανδημία του κορονοϊού.

Η φωτογραφία (του Ανδρέα Μίγκου)  είναι από την Κάτω Παναγιά όπου το βράδυ της γιορτής της Παναγίας οι γυναίκες έψαλαν όπως κάθε χρόνο τώρα, τα παραδοσιακά εγκώμια, έθιμα απο την Μικρά Ασία και το ομώνυμο χωριό απ όπου ήρθαν προσφυγες το 1922 μετά τη Μικρασιατική καταστροφή.

Η δεύτερη φωτογραφία από τον ιερό ναό στο Συρμπάνι με τον εφημέριο π. Ιωάννη Κούγια.

Η τρίτη φωτογραφία είναι από τον ιερό ναό στην Αρετή.

Στην Σκαφιδιά

Αν και υπήρχε κίνηση στην Ηλεία λόγω του ότι η περιοχή μας αποτέλεσε εύκολη πρόσβαση για όσους είχαν αυτοκίνητο από την Αθήνα και άλλες περιοχές, εντούτοις πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα και τηρήθηκαν όλες οι αποστάσεις προκειμένου να μην υπάρξει κάποιο ευτράπελο.

Ειδικότερα, στις εκκλησίες και μονές της Παναγίας που είναι πολυάριθμες στον νομό μας η Θεία Λειτουργία έγινε με τη δέουσα προσοχή και με όλους τους πολίτες να φορούν μάσκες κατά τη διάρκεια αυτής.

Για ακόμα μια χρονιά επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν η Ιερά Μονή της Σκαφιδιάς, ωστόσο ο κόσμος ήταν κατά τι λιγότερος συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια, ενώ να σημειωθεί πως λόγω των υγειονομικών μέτρων η γνωστή πανήγυρη που γινόταν στο σημείο δεν διεξήχθη.