Ελλάδα

ΕΟΦ: Ανάκληση δύο συμπληρωμάτων διατροφής

Ακούστε το άρθρο

Στην ανάκληση της παρτίδας F03518 του Συμπληρώματος Διατροφής “POWER OF NATURE NUTRALAX” της Power Health προχώρησε ο ΕΟΦ καθώς το συστατικό ψύλλιο (psyllium) που περιέχει, βρέθηκε εκτός προδιαγραφών και συγκεκριμένα ανιχνεύθηκε η ουσία αιθυλενοξείδιο.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του ΕΟΦ η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της εταιρείας POWER HEALTH HELLAS, η οποία οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά.

Επίσης, ο οργανισμός αποφάσισε την ανάκληση ενός ακόμη συμπληρώματος διατροφής:

«Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος NETRA, διότι ταυτοποιήθηκε η παρουσία SILDENAFIL CITRATE και TADALAFIL, που αποτελούν φαρμακευτικές δραστικές ουσίες, χωρίς το προϊόν να διαθέτει άδεια φαρμακευτικού προϊόντος από τον ΕΟΦ. Αντίθετα, το προϊόν κυκλοφορεί ως συμπλήρωμα διατροφής, γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ και οι παραπάνω περιεχόμενες ουσίες δεν αναγράφονται στην επισήμανση.

Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Η εταιρεία οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα σχετικά παραστατικά τίθενται υπόψη του ΕΟΦ».

Όλη η επικαιρότητα