Ελλάδα Καταναλωτές

ΕΟΦ: Επικίνδυνη ουσία που έχει αποσυρθεί από το 2010 σε προϊόν αδυνατίσματος

Ακούστε το άρθρο

Να μην αγοράζουν ή να κάνουν χρήση του προϊόντος «IDOL SLIM COFFEE» προειδοποιεί τους καταναλωτές ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ). Το συγκεκριμένο προϊόν κατασχέθηκε στη Δανία, όπου και ελέγχθηκε εργαστηριακά, ενώ είναι πιθανό να έχει διακινηθεί μέσω διαδικτύου.

Πρόκειται για μη εγκεκριμένο προϊόν, το οποίο προωθείται για την απώλεια βάρος και περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιβουτραμίνη. Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από την Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP-ΕΜΑ), η σχέση οφέλους-κινδύνου δεν είναι θετική. Συνεπώς, η κατανάλωση του συγκεκριμένου προϊόντος ενέχει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία του χρήστη.

Ο ΕΟΦ καλεί τους καταναλωτές σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό.

Σκεύασμα για τις αρθρώσεις παρουσιάζεται ως φάρμακο

Επιπλέον, ο ΕΟΦ προειδοποιεί για το σκεύασμα «FLEXAPLUS». Το συγκεκριμένο προϊόν διακινείται μέσω διαδικτύου και, ενώ σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στην εξωτερική του συσκευασία χαρακτηρίζεται ως συμπλήρωμα διατροφής, παρουσιάζεται ως «φάρμακο για την υγεία των αρθρώσεων».

Πρόκειται για προϊόν άγνωστης προέλευσης, αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας, γεγονός που το καθιστά δυνητικά επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Πηγή: cnn.gr 

Όλη η επικαιρότητα