Αθλητισμός

Επίδειξη Παγκρατίου Αθλήματος στην Φιγαλεία

Ακούστε το άρθρο
Επίδειξη Παγκρατίου αθλήματος πλήρη αγώνα πραγματοποιήθηκε στης 10 Αυγούστου στο “ΠΙΠΙΛΕΙΟ” γήπεδο μπάσκετ του Δήμου Φιγαλείας Ολυμπίας μετά απο πρόσκληση του κ. Θάνου Χουλιάρα και της Δημοτικής αρχής.
Η αγάπη για το Παγκράτιο στην περιοχή προέρχεται απο την καταγωγή του αρχαίου Ολυμπιονίκη Αρραχίων, ο οποίος προερχόταν από την περιοχή και ήταν ο μοναδικός Ολυμπιονίκης που έχει στεφθεί νικητής νεκρός.
Ο κόσμος που παραβρέθηκε λόγο των μέτρων  ήταν λιγοστός, αλλά θαύμασε το θέαμα καθώς εμάθε περισσότερα για το άθλημα την προετοιμασία και την εκπαίδευση όπου ξεκινά από πολλή μικρή ηλικία σε μόλις 4 με 5 χρόνων.
Στην επίδειξη πέραν μέρος ο προπονητής Παναγιώτης Καρμίρης επικεφαλής εκπαιδευτής Παγκρατίου Αθλήματος (6ο dan), προπονητής εθνικής ομάδας Παγκρατίου, πρώην επαγγελματίας αθλητής ΜΜΑ αναγνωρίσμενος προπονητής απο την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ο προπονητής Διονύσης Παπαδόπουλος επικεφαλής εκπαιδευτής (5ο dan), 3 φορές πρωταθλητής Ελλάδος στον πληρη επαφης αγωνα(ΜΜΑ), πρώην επαγγελματίας αθλητής ΜΜΑ αναγνωρίσμενος προπονητής από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, προπονητής στους συλλόγους του νόμου οπου διδάσκεται Παγκράτιο.
Α. Σ “Ο ΑΡΡΑΧΙΩΝ” ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ
Α. Σ “ΘΑΛΛΙΑΡΧΟΣ” ΠΎΡΓΟΥ
ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ “ΟΙ ΚΈΝΤΑΥΡΟΙ”
Καθώς και οι αθλητές:
Κούλικας Πασχάλης Παγκρατιαστής Α (καφε ζωνη), 2 ος κυπελλούχος Ελλάδος πληρη αγώνα, επαγγελματίας Αθλητής ΜΜΑ.
Δρογγίτης Διονύσης Ε’ τάξη (πορτοκαλή ζώνη).
Οι σύλλογοι που συνέβαλαν στην επίτευξη της επίδειξης ευχαριστούν θερμά τους φωτογράφους Σπύρο Βίτσο και Ίρις Βίτσου για την κάλυψη της.

Όλη η επικαιρότητα