Οικονομία

Επίδομα Παιδιού: Πότε πληρώνεται η τελευταία δόση από τον ΟΠΕΚΑ

Ακούστε το άρθρο

Πριν από το νέος έτος θα καταβληθεί το Επίδομα Παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ και συγκεκριμένα την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Δεκεμβρίου και όχι του Ιανουαρίου. Απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβουν οι δικαιούχοι την 6η διμηνιαία δόση από το Επίδομα Παιδιού, είναι να έχουν υποβάλει τις αιτήσεις τους έως την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, με απόφαση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου, η τελευταία δόση του Επιδόματος Παιδιού θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων εκτάκτως πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 2020, αντί για την 30ή Ιανουαρίου 2021. Η πληρωμή αυτή αφορά στο δίμηνο Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ο ΟΠΕΚΑ υπενθυμίζει σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι για να χορηγηθεί το Επίδομα Παιδιού θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση, η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη. Σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για το Επίδομα Παιδιού έχει προσωρινά κλείσει από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου.

via

Όλη η επικαιρότητα