WEB tv Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι: Η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη της Ιωάννας Παλιοσπύρου (vids)

«Στο νοσοκομείο λύγισα πολλές φορές»
Ακούστε το άρθρο

Για άλλη μια φορά η Ιωάννα Παλιοσπύρου συγκλονίζει. Αυτή τη φορά όχι με την εικόνα της αλλά με τα λόγια της που «τσακίζουν κόκκαλα». Το θύμα της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα δεν κρύβει ότι είδε για πρώτη φορά τα τραύματά της λίγο πριν βγεί από το νοσοκομείο.

«Το μεγαλύτερο ερωτηματικό ήταν το γιατί» τόνισε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha και στην Κατερίνα Καινούργιου, λίγες μέρες μετά την παρουσία της στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι, εκεί όπου δεν εμφανίστηκε ποτέ η γυναίκα που της επιτέθηκε. «Απογοητεύτηκε και προσβλήθηκα» είπε αναφερόμενη στην απουσία της κατηγορούμενης, που δεν είχε το θάρρος να πάει στο δικαστήριο για να την αντικρίσει.

«Έλεγα στον εαυτό μου “δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι. Είναι σαν να έχεις πεθάνει”» αποκάλυψε και δεν έκρυψε ότι στο νοσοκομείο λύγισε πολλές φορές. «Υπάρχουν στιγμές που με κυριεύει ο θυμός. Κυρίως τις στιγμές του πόνου, που ο θυμός γίνεται μεγαλύτερος» συγκλόνισε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, σημειώνοντας πως αυτό που θέλει είναι η 37χρονη Έφη, που της επιτέθηκε με βιτριόλι στις 20 Μαΐου 2020 στην Καλλιθέα, να τιμωρηθεί όπως της αξίζει. Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να ζητήσει αποζημίωση, είπε ότι τώρα το βάρος είναι στη δίκη και στην υγεία της.

«Η επίθεση έγινε σε εμένα, αλλά είχε αντίκτυπο στην οικογένεια, στους φίλους, στο εργασιακό μου περιβάλλον» σημείωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, χαρακτηρίζοντας μονόδρομο το να πάει στο δικαστήριο και πως θα είναι εκεί σε κάθε συνεδρίαση. Κάτι που μάλλον δεν θα κάνει η 37χρονη που της έριξε το βιτριόλι στο πρόσωπο και το σώμα. Αλλά, όπως είπε, αν δεν εμφανιστεί η δράστις στο δικαστήριο, θα δείξει πως είναι αμετανόητη. Έχει μια στάση που δεν δείχνει ίχνος μεταμέλειας, δεν έχει κατανοήσει τι έχει κάνει και πόσο σοβαρό είναι αυτό. Κρατάει μια απόσταση, σαν να μην την αφορά», είπε για την 37χρονη κατηγορούμενη.

Στην ερώτηση για το πως ένιωσε όταν έφτασε στο δικαστήριο και είδε τόσο κόσμο να την περικυκλώνει, ζητώντας της μια δήλωση, η Ιωάννα Παλιοσπύρου είπε ότι δεν τρόμαξε αλλά τη σόκαρε όλο αυτό. «Έτσι και αλλιώς ήταν για μένα δύσκολο, είμαι για μήνες στην απομόνωση, ήταν σοκ να βρεθώ με τόσο πολύ κόσμο, πόσω μάλλον όταν ξέρω ότι όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω μου. Με σόκαρε, δεν με τρόμαξε, ήξερα τι θα συμβεί, προσπάθησαν να το διαχειριστώ με ψυχραιμία», είπε.

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Κατάλαβα πόσο κοντά στο θάνατο έφτασα 

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου ρωτήθηκε για την απόφασή της να ανεβάσει στο instagram τις εικόνες από το πρόσωπό της μετά την επίθεση με βιτριόλι. «Ήθελα να δείξω στον κόσμο το εύρος της ζημιάς» είπε και αποκάλυψε ότι και η ίδια άργησε να δει την εικόνα της στον καθρέφτη και πως στο νοσοκομείο λύγισε πολλές φορές.

«Είχα περάσει μια πολύ δύσκολη περίοδο στο νοσοκομείο. Ήταν αμέτρητες οι φορές που λύγισα. Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που θυμάμαι είναι όταν ερχόταν η ώρα να μου πάρουν αίμα, επειδή δεν έχω φλέβες στα χέρια γιατί είναι καμένα, ήταν αυτό που φοβόμουν περισσότερο. Στα πρώτα χειρουργεία ήμουν σε σοκ, δεν μπορούσα να επικοινωνήσω, να μιλήσω. Δεν ρωτούσα τη γιατρό, φοβόμουν. Έλεγα στον εαυτό μου “κορίτσι μου δεν έχεις κάτι να φοβάσαι, το χειρότερο είναι να πεθάνεις. Είναι το ίδιο με την κατάσταση με την οποία βρίσκεσαι, μόνο καλύτερα μπορεί να πάει», είπε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Περιέγραψε πως συνεχώς ρωτούσε τη γιατρό της να της εξηγήσει για τις πληγές της, για το μέγεθος της ζημιάς που είχε προκαλέσει το βιτριόλι. «Όταν είδα τις φωτογραφίες από τα χειρουργεία κατάλαβα το μέγεθος της ζημιάς. Κατάλαβα πόσο δύσκολο ήταν για τη γιατρό να μου εξηγήσει. Κατάλαβα πόσο κοντά έφτασα στο θάνατο, πόσο τυχερή είμαι που σώθηκα. Δυστυχώς, είναι (οι φωτογραφίες) ένας τρόπος κάθε φορά να συνειδητοποιώ ότι δεν θα μπορέσω ποτέ ξανά να είμαι όπως ήμουν».

Μίλησε και για τη δύναμη ψυχής της μητέρας της, που «αυτές τις εικόνες, η μητέρα μου έπρεπε να βρίσκει το θάρρος να τις αντιμετωπίζει, εκείνη το ήξερε, εγώ όχι».

Για πρώτη φορά, είδε το πρόσωπό της, τα χέρια και το σώμα της, τις πληγές, λίγο πριν βγει από το νοσοκομείο. Έως τότε, «δεν είχα δει την εικόνα μου, γυρνούσα το κεφάλι από την άλλη».

Δεν έκρυψε ότι «οι πόνοι είναι αφόρητοι κάθε φορά που είναι να κάνω θεραπεία, χειρουργείο ή κάτι ενέσιμο».

«Δεν γνώριζα τον 40χρονο»

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου αποκάλυψε ότι όχι μόνο δεν γνώριζε τον 40χρονο άνδρα που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση με το βιτριόλι αλλά τόνισε πως και με την 37χρονη συναντιούνταν μια φορά το χρόνο.

«Καλό θα είναι να εξετάζουμε αυτά που δηλώνουμε. Η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή και να εξετάζουμε τη βαρύτητα του λόγου μας. Θα ήθελα να έρθει στο δικαστήριο και να πει την αλήθεια. Δεν ξέρω πώς είναι, δεν ξέρω τη φωνή και την όψη του. Δεν είχα καμία σχέση μαζί του και είναι άσχημο να μιλάμε για ερωτική αντιζηλία. Πέρα από το facebook, δεν υπήρξε καμία άλλη επικοινωνία. Ο ίδιος δεν έχει κάνει καμία κίνηση, ούτε κάποιος από την πλευρά του.

Εγώ δεν ενόχλησα κανέναν από τους δύο, ούτε τη δράστιδα, ούτε τον 40χρονο. Προσπάθησα να είμαι ευγενική και με τους δύο, αλλά και ειλικρινής. Δεν κατάλαβα ποτέ για ποιον λόγο έχω εμπλακεί σε αυτή την ιστορία. Εκείνη ήξερε ότι δεν έχω καμία σχέση με εκείνον.

Τη δράστιδα την έβλεπα μία φορά τον χρόνο και εκεί ανταλλάσσαμε μία κουβέντα. Ούτε βγαίναμε έξω, ούτε ήμασταν φίλες», είπε χαρακτηριστικά η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

«Φυσικά και με τρομάζει η σκέψη ότι μπορεί να υπάρχει εκεί έξω και να κυκλοφορεί», απάντησε όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να υπάρχει συνεργός. Και όσον αφορά στην πιθανότητα η γυναίκα που της έριξε το βιτριόλι να βγει από τη φυλακή σε πέντε χρόνια, δεν έκρυψε πόσο τη σοκάρει εκείνη να δίνει μάχη για μια 10ετια και η δράστις να είναι ελεύθερη.

«Είναι σοκαριστικό ότι εγώ θα έχω σίγουρα μία δεκαετία να αποκαταστήσω την υγεία μου και η δράστις θα αποφυλακιστεί πολύ νωρίτερα. Δυστυχώς έτσι είναι το νομικό πλαίσιο. Αυτό όμως που με τρομάζει είναι ότι μέσα σε αυτά τα χρόνια θα έχει κατανοήσει το κακό που έχει προκαλέσει. Η συμπεριφορά της και η παθητική στάση μου δείχνει ότι δεν έχει μετανιώσει για όλο αυτό», είπε και αποκάλυψε ότι «κανένας από την οικογένειά της δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου».

Πηγές: ALPHA, newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα