Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι: Η 35χρονη κατηγορούμενη ήθελε να κάνει μάγια στην 34χρονη Ιωάννα

Ακούστε το άρθρο

Νέα στοιχεία στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα, στις 20 Μαϊου, έρχονται στο φως, μετά την ολοκλήρωση των εργαστηριακών εξετάσεων στο κινητό και στον φορητό υπολογιστή της γυναίκας που κατηγορείται ότι πραγματοποίησε την επίθεση με το καυστικό υγρό. Έπειτα από δύο μήνες, οι ειδικοί της Αστυνομίας κατάφεραν να “ξεκλειδώσουν” τις συγκεκριμένες συσκευές της 35χρονης κατηγορούμενης, που βρίσκεται προφυλακισμένη στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θηβών, και να συλλέξουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με το σχέδιο της επίθεσης κατά της άτυχης Ιωάννας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας RealNews, δύο μήνες πριν από την επίθεση με το βιτριόλι η 35χρονη αναζητούσε ηλεκτρονικά καταστήματα με περούκες, προκειμένου να προμηθευτεί τον απαραίτητο εξοπλισμό που θα απέκρυπτε την πραγματική της ταυτότητα. Το γεγονός αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η νεαρή γυναίκα προετοίμαζε από καιρό το χτύπημα που είχε σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια εναντίον της Ιωάννας. Σημειώνεται ότι στην τσάντα της 35χρονης βρέθηκε περούκα την οποία φορούσε τόσο την επίμαχη μέρα που περιέλουσε με βιτριόλι την 34χρονη όσο και κατά την παρακολούθησή της για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες.

Αίσθηση επίσης προκαλεί το ότι η 35χρονη, σύμφωνα πάντα με τα όσα αποκάλυψαν οι εργαστηριακοί έλεγχοι, αναζητούσε στο διαδίκτυο (έξι μήνες πριν από την επίθεση) τρόπους για να κάνει μάγια. Ενδιαφερόταν, μάλιστα, να μάθει λεπτομέρειες για το “δέσιμο” και το “λύσιμο” της μαγείας, γράφει η RealNews. Η αναζήτησή της δεν επικεντρωνόταν μόνο στην αλίευση πληροφοριών, αλλά και στον εντοπισμό ειδικών που θα μπορούσαν να τη βοηθήσουν πάνω στο επίμαχο ζήτημα.

via

Όλη η επικαιρότητα