Ελλάδα

Επίθεση στην Μονή Πετράκη: Η συγκλονιστική ανάρτηση της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Ακούστε το άρθρο

«Παγωμένη» παρακολουθεί όλη η χώρα τις εξελίξεις στην υπόθεση του ιερέα που επιτέθηκε το βράδυ της Τετάρτης (23/6) σε μητροπολίτες με καυστικό υγρό – μάλλον βιτριόλι –  στη Μονή Πετράκη. Συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό είναι και η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία πριν από ένα σχεδόν χρόνο έπεσε και η ίδια θύμα δολοφονικής επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα. 

Σε μια ανάρτησή της στα social media, η 32χρονη κοπέλα – εμφανώς οργισμένη – επισημαίνει το πόσο εύκολο είναι να προμηθευτεί κάποιος από το ίντερνετ επικίνδυνες ουσίες, όπως βιτριόλι. «Ένα χρόνο μετά… δεν έχει αλλάξει τίποτα. Ο κάθε εγκληματίας έχει πρόσβαση σε επικίνδυνες ουσίες όπως το βιτριόλι, το οποίο έχει χαρακτηριστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο… ως ουσία προς χρήση από τρομοκράτες», γράφει η Ιωάννα.

Και προσθέτει: «Ένα χρόνο μετά που οι νόμοι θα έπρεπε να έχουν αναθεωρηθεί και προσαρμοστεί αναλόγως των ειδεχθών εγκλημάτων που συμβαίνουν, οι αρμόδιοι είναι απλά θεατές. Γιατί πιστεύουν ότι δεν τους αφορά το θέμα. Τι άλλο πρέπει να γίνει;».

«Το μόνο που έχει αλλάξει ένα χρόνο μετά, είναι η βουβή ενθάρρυνση του μιμητισμού, μέσα από την απραξία. Οι νόμοι πρέπει να καθορίζονται από τις ανάγκες της κοινωνίας. ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΙΜΟΡΡΑΓΟΥΝ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ», καταλήγει το Instagram Story της 32χρονης Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Η επίθεση στην Μονή Πετράκη 

Το αδιανόητο και πρωτοφανές περιστατικό στη Μονή Πετράκη αφήνει πίσω του επτά τραυματίες, άλλους πιο σοβαρά και άλλους πιο ελαφρά. Και τον ιερέα που έκανε την επίθεση να ζητά «μισή» συγγνώμη μέσω του δικηγόρου του. «Μισή» συγγνώμη για τον τραυματισμό επτά Μητροπολιτών και τριών “λαϊκών” και ενώ τα θύματα είναι στο νοσοκομείο, ένα εκ των οποίων είναι διασωληνωμένο!

Η πλευρά του ισχυρίζεται τώρα ότι χρήζει ψυχιατρικής νοσηλείας, πως είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει πριν από 1,5 μήνα. Επιμένει, όμως, ότι έπρεπε να πάρει εκδίκηση (!). Και είχε αγοράσει το καυστικό υγρό από το internet αλλά η εταιρία «του είπε ότι δεν μπορούσε να βλάψει. Είχε δε προαναγγείλει τα πάντα μέσα από ανάρτηση στο Facebook. “Δεν θα μιλήσω με λόγια αλλά με πράξεις”, είχε γράψει. Και έτσι πήγε στη Μονή Πετράκη με δυο μπουκάλια καυστικό υγρό… 

Μονή Πετράκη

Πηγή: newsit

Όλη η επικαιρότητα