Ηλεία

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β.Γιαννόπουλου και Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας-Περιβάλλοντος Λ.Δημητρογιάννη στο Κοτύχι

Ακούστε το άρθρο

Στόχος η προστασία και ανάδειξη του Υδροβιότοπου Κοτυχίου 

   Τη Λιμνοθάλασσα Κοτυχίου, επισκέφθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Λάμπρος Δημητρογιάννης, όπου συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Δημοτοσυνεταιριστικής Εταιρείας «Κοτύχι Α.Ε».

Η επίσκεψη στην περιοχή, αποτέλεσε συνέχεια  της επικοινωνίας και των συναντήσεων που είχαν πραγματοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα. Οι δυο Αντιπεριφερειάρχες κ.κ Γιαννόπουλος και Δημητρογιάννης, συναντήθηκαν και συζήτησαν με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα καθώς επίσης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δημοτοσυνεταιριστικής Εταιρείας Δημήτρη Κωστόπουλο, μέλη του Δ.Σ και αλιείς. Είδαν από κοντά τις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα, προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι και τα μέσα για την προστασία της λιμνοθάλασσας. Τονίστηκε πως, οι οποίες παρεμβάσεις γίνουν, θα πρέπει να έχουν διττή στόχευση, τόσο ως προς την προστασία των υποδομών, των εγκαταστάσεων και τον εκσυγχρονισμό τους, πάντα με σεβασμό στο οικοσύστημα, όσο και ως προς την προστασία και αύξηση της παραγωγής των αλιευμάτων, η οποία τα τελευταία χρόνια φθίνει, με συνέπεια να έχει μειωθεί και ο αριθμός των ενασχολούμενων με το αντικείμενο.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, κατατέθηκαν θέσεις και προτάσεις για την ανάπτυξη της περιοχής, ενώ καθορίστηκαν τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν, ώστε σε στενή συνεργασία, και χωρίς να χαθεί χρόνος, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης και η Δημοτοσυνεταιριστική Εταιρεία «Κοτύχι Α.Ε», με τη συνδρομή και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, να συγκεντρώσουν όλα τα απαιτούμενα στοιχεία που θα καθορίζουν επακριβώς τις ανάγκες και τους τρόπους παρέμβασης, μέσα από μια ολοκληρωμένη μελέτη, προκειμένου να αναζητηθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την υλοποίησή τους.

Στόχος και των τριών πλευρών είναι να γίνει η σωστή αρχή για την προστασία και ανάδειξη του Υγρότοπου συνολικά, στον οποίο συναντώνται σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας, και ο οποίος προστατεύεται από Εθνική, Ευρωπαϊκή και Διεθνή νομοθεσία.

Όλη η επικαιρότητα