Αγροτικά Πολιτική

Επίσκεψη Αυγερινοπούλου στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ: Διευθετούνται οι αποζημιώσεις για τη φθινοπωρινή πατάτα – Αναγνωρίζονται και οι δηλώσεις μέσω ΕΛΓΑ

Ακούστε το άρθρο

Με την επίσκεψη που πραγματοποίησε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, διευθετήθηκε το θέμα της αποζημίωσης των παραγωγών για τις καλλιέργειες φθινοπωρινής πατάτας, έτσι ώστε και σε όσους έκαναν δήλωση μέσω ΕΛΓΑ και όχι μέσω ΟΣΔΕ να τους αναγνωριστούν οι καλλιέργειες πατάτας και να δρομολογηθεί η αποζημίωσή τους, λόγω των επιπτώσεων της COVID-19.

Μέσω ΕΛΓΑ έχουν δηλωθεί 4.234 στρέμματα φθινοπωρινής πατάτας, ενώ μέσω ΟΣΔΕ 2.545 στρέμματα, ήτοι 6.779 στρέμματα φθινοπωρινής πατάτας για τα οποία θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί.

Η κα Βουλευτής ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, αλλά και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λιβανό, που μέσω των πρωτοβουλιών και των ενεργειών τους οι αγρότες αποζημιώνονται άμεσα, δίκαια και πλήρως για τα αγροτικά τους προϊόντα, λόγω των επιπτώσεων της COVID-19. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μέσα στα σχεδόν δύο χρόνια διακυβέρνησης, έχει επιτύχει την ταχύτερη αντιμετώπιση όλων των τελευταίων φυσικών καταστροφών, αφήνοντας στο παρελθόν τις γνωστές καθυστερήσεις και ταλαιπωρίες που υπέστησαν οι αγρότες μας.

Όλη η επικαιρότητα