Ηλεία Πολιτική

Επίσκεψη Παππά στο Λάτσειο: «Σύντομα συνάντηση με Τσίπρα για το Πάτρα – Πύργος»

Ακούστε το άρθρο

Στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου βρέθηκε χθες στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του στην Ηλεία ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς. Τον κ. Παππά που συνόδευαν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας Διονύσης Καλαματιανός, στελέχη της ΝΕ Ηλείας και μέλη της νεολαίας του κόμματος, υποδέχθηκε ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβούλιου, παρουσία και στελεχών της δημοτικής αρχής Πύργου, το λόγο αρχικά πήρε ο κ. Αντωνακόπουλος που απευθυνόμενος στον κ. Παππά, μεταξύ άλλων, τόνισε πως «Εμείς κινηθήκαμε δραστικά όσον αφορά το δρόμο Πάτρα – Πύργος. Τον Νοέμβριο του 2019 συστάθηκε το Πανηλειακό μέτωπο αιρετών με κορυφαία δράση το συλλαλητήριο στις αρχές της χρονιάς στον κόμβο της Βουπρασίας.

Δεν ξεχνάμε την απρέπεια του υπουργού Υποδομών – Μεταφορών κ. Καραμανλή να καλέσει όλους τους δημάρχους πλην εμού και να τους πει ότι θα γίνει το έργο. Ένα έργο που ήταν σε εξέλιξη τέθηκε εν αμφίβολο προγραμματισμό.

Είμαστε εξοργισμένοι με τον εμπαιγμό που υπάρχει, δεν ησυχάζουμε και οι επόμενες κινήσεις μας θα είναι να επισκεφθούμε, ως συμβούλιο αιρετών, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, την πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά και να φτάσουμε και μέχρι τον Πρωθυπουργό».

Παράλληλα ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε και στο Τμήμα Μουσειολογίας ζητώντας να διασφαλιστεί η λειτουργία του ενώ πρόσθεσε ότι ο δήμος κινείται δυναμικά και για την ανάπτυξη και λειτουργία του τμήματος ΤΕΦΑΑ.

«Χαίρομαι που η τοπική κοινωνία παίρνει το θέμα στα χέρια της»

Ο κ. Παππάς ευχαρίστησε για την υποδοχή τον δήμαρχο Πύργου λέγοντας (του) πως «Θα πρέπει να είσαι βέβαιος ότι το αίτημα σου για συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα θα τελεσφορήσει γρήγορα», για να προσθέσει στη συνέχεια πως «Θα είμαστε αρωγοί σε οποιοδήποτε άλλο αίτημα για το Πάτρα – Πύργος.

Τα ζητήματα των υποδομών είναι θέματα που μπορούν να γίνονται και υπερβάσεις. Θέλουμε να δούμε το Πάτρα – Πύργος να ολοκληρώνεται. Η απάντηση της ΕΕ φανερώνει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Χαίρομαι που η τοπική κοινωνία με μπροστάρη και το Δεσπότη παίρνει το θέμα στα χέρια της».

Ο κ. Καλαματιανός τόνισε ότι «Είναι κοινή επιδίωξη όλων μας στην Ηλεία να γίνει το Πάτρα – Πύργος που είναι ένα έργο πνοής, ζωής, ανάπτυξης για τον νομό. Δεν χωρούν κομματικοί διαχωρισμοί, όλοι μαζί διεκδικούμε το αυτονόητο».

Στη συνέχεια υπήρξε συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων με αναφορά και σε άλλα θέματα όπως αυτά της Υγείας, του λιμανιού του Κατακόλου και έργων υποδομής.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο δήμαρχος Πύργου πρόσφερε συμβολικά στον κ. Παππά ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα της Ηλείας.

Όλη η επικαιρότητα