Ελλάδα

Επαγγέλματα στη..ζέστη: Εργαζόμενοι δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες εν μέσω καύσωνα

ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ;
Ακούστε το άρθρο

Με απίστευτο κουράγιο αντιμετωπίζουν τον καύσωνα δεκάδες επαγγελματίες, οι οποίοι αψηφούν κυριολεκτικά τις υψηλές θερμοκρασίες, στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν τον επιούσιο.

Είναι οι ήρωες της διπλανής πόρτας που προτάσσουν το χαμόγελο και την αισιοδοξία τους στα δύσκολα, ακόμη κι όταν η θερμοκρασία του χώρου εργασίας αγγίζει τους 40 βαθμούς ή και περισσότερο μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού.

Επαγγελματίες και εργαζόμενοι που δουλεύουν σε συνθήκες καύσωνα, μίλησαν στην ΟΡΤ και υπογραμμίζουν ότι είναι ανάσα δροσιάς το μεράκι τους και τα θετικά σχόλια των πελατών.

Και στα περίπτερα όμως η κατάσταση δεν είναι καλύτερη αφού ο μικρός χώρος δεν ευνοεί…

«Έχουμε συνηθίσει»

«Αν σκεφτείς ότι έξω μπορεί να υπάρχουν 40 ή 42 βαθμοί κελσίου, εδώ μέσα μπορεί και να υπάρχουν 50 βαθμοί» αναφέρει ο Βαγγέλης Δαρδάνης που εργάζεται ως ψήστης στην ψητοπωλείο «ΔΟΚΑΝΟ» για να προσθέσει ότι «πίνουμε πολύ νερό, σκουπιζόμαστε και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τον καύσωνα όπως μπορούμε. Δυστυχώς δεν βοηθάει ούτε κλιματιστικό ούτε ανεμιστήρας. Είναι δύσκολο αλλά είναι η δουλειά μας και την έχουμε συνηθίσει».

«Κάθε δουλειά έχει τα δικά της»

«Κάθε δουλειά έχει τα δικά της και ο καθένας έχει να αντιμετωπίσει ανάλογες δυσκολίες» τονίζει ο ιδιοκτήτης περιπτέρου στην κεντρική πλατεία του Πύργου, Γιάννης Κομπλόης και συνεχίζει: «η βάρδια βγαίνει με κλιματισμό, είναι δύσκολο όμως την έχω συνηθίσει αυτή τη δουλειά μιας και την κάνω χρόνια».

«Θα το παλέψουμε»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ανδρέας Αγγελόπουλος, εργαζόμενος στην ψησταριά «Ορθοστασία» ο οποίος αναφέρει πως «αυτές τις μέρες η δουλειά μας είναι πολύ δύσκολη όπως και πολλά άλλα επαγγέλματα αλλά θα το παλέψουμε. Πίνουμε καμιά μπυρίτσα να δροσιστούμε, κάνουμε καμιά βόλτα και επιστρέφουμε. Το μόνο σίγουρο είναι πως τα άσχημα πράγματα στην ζωή δε συνηθίζονται αλλά το παλεύουμε»

«Κάνουμε υπομονή και προσπαθούμε να δουλέψουμε»

Κλείνοντας, ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, εκ των ιδιοκτητών της ψησταριάς «Το Γωνιακό» στον Πύργο τονίζει ότι «είναι πολύ δύσκολες αυτές οι μέρες και η συγκεκριμένη δουλειά υπό αυτές τις συνθήκες είναι πολύ βάρβαρη, ειδικά όταν φοράμε και τις μάσκες. Πίνουμε παγωμένο νερό, ρίχνουμε νερό για να μην ζαλιστούμε μιας και με κλιματιστικό και ανεμιστήρα δε γίνεται κάτι γιατί ιδρώνεις συνέχεια και κινδυνεύεις να αρρωστήσεις. Κάνουμε υπομονή και προσπαθούμε να δουλέψουμε».

Όλη η επικαιρότητα