Ηλεία

ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Πύργου: Οι φετινές ειδικότητες «εκτόξευσαν» το ενδιαφέρον για φοίτηση

Στη δημοσιότητα έβγαλε χθες η ΕΟΠΕ τις ειδικές προκηρύξεις για την Α2 Εθνική βόλεϊ.
Ακούστε το άρθρο

Πολύ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των νέων παιδιών, για την φοίτηση στις σχολές ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ του Πύργου, όπως τονίζει και ο κος Γεώργιος Παρασκευόπουλος, αναπληρωτής διευθυντής και υπεύθυνος του γραφείου πρακτικής άσκησης του σχολείου.

Όπως δηλώνει ο κύριος Παρασκευόπουλος στην εφημερίδα «Πατρίς», οι ειδικότητες οι οποίες θα διδαχτούν φέτος στην ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Πύργου, θα προσφέρουν σίγουρη εργασία στα παιδιά που θα αποφοιτήσουν, εξασφαλίζοντας το επαγγελματικό μέλλον τους.

Πιο αναλυτικά ο κος Παρασκευόπουλος τόνισε για τις ειδικότητες που θα διδαχθούν φέτος στις σχολές ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Πύργου.

«Θέλω καταρχήν να ενημερώσουμε ότι ήδη οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται κανονικά. Φέτος έχουμε τις εξής ειδικότητες. Μηχανικούς αυτοκινήτων, τεχνικούς εργαλειομηχανών, κομμωτικής τέχνης, ηλεκτρολογικών εργασιών, βρεφονηπιοκομίας και διοικητικών καθηκόντων. Οι σπουδαστές μας έχουν εξασφαλισμένη εργασία αφού έχουμε συνδέσει τις σπουδές με την αγορά της εργασίας, τα παιδιά δουλεύουν παράλληλα για δύο χρόνια στις ιδιωτικές και δημόσιες υπηρεσίες. Από κει και πέρα οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και ήδη το ενδιαφέρον είναι τεράστιο».

Βγήκε η προκήρυξη για τους ωρομίσθιους

Επιπλέον ο κος Παρασκευόπουλος μας γνωστοποίησε ότι βγήκε χθες η προκήρυξη για τις θέσεις των ωρομισθίων για την περίοδο 2021-22, τονίζοντας χαρακτηριστικά.

«Βγήκε σήμερα (σ.σ. χθες) και η προκήρυξη όσον αφορά τις θέσεις των ωρομίσθιων για την περίοδο 2021-22. Οι ωρομίσθιοι για το σχολείο μας είναι ανάλογα τις ειδικότητες που θα βγούνε και είναι πάνω από 10 θέσεις. Συνήθως έχουμε τους τεχνικούς μηχανολόγους μηχανικούς, τους πληροφορικάριους, ξενοδοχειακών επιχειρήσεων κ.α.».

Ο καθαρισμός του σχολείου και το ευχαριστήριο στον δήμο Πύργου

Ακόμη ο κος Παρασκευόπουλος θέλησε να ευχαριστήσει τόσο τον δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο, όσο και τον Αντιδήμαρχο Μαρίνο Αχτύπη για τον καθαρισμό της σχολής λίγο πριν την έναρξη λειτουργίας της.

«Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Πύργου για τον ευπρεπισμό και την καθαριότητα στο σχολείο μας. Ο δήμος πάντα προσφέρει τις υπηρεσίες του και φυσικά θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τον αντιδήμαρχο Μαρίνο Αχτύπη, όπως και τον δήμαρχο Τάκη Αντωνακόπουλο».

Οι σχολές με την μεγαλύτερη ζήτηση

Στην ερώτηση μας ποιες σχολές έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση ο κος Παρασκευόπουλος τόνισε.

«Αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη ζήτηση είναι στις μηχανολογικές ειδικότητες, δηλαδή οι μηχανικοί αυτοκινήτων, που πάντα έχουν εξασφαλισμένη θέση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και αυτό είναι σημαντικό, αφού τα παιδιά απορροφούνται πραγματικά από την αγορά εργασίας και μένουν μόνιμα σε αυτή. Επίσης εξασφαλισμένες είναι και οι θέσεις για τις δημόσιες υπηρεσίες, αφού ο δήμος Πύργου παίρνει βρεφονηπιοκόμους (7 θέσεις), όπως και ο δήμος Ήλιδας, ο δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, ο δήμος Ζαχάρως. Επίσης απορρόφηση έχουν και αυτοί που ασχολούνται με διοικητικά καθήκοντα».

Παραπάνω αφύπνιση για τη μη διάδοση του covid 19

Τέλος όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας για τη μη διάδοση του κορωνοϊού ο κος Παρασκευόπουλος ανέφερε ότι δίνεται πολύ μεγάλη προσοχή και τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας.

«Η χρονιά πέρσι εξελίχθηκε πολύ καλά για εμάς, δεν είχαμε κάποιο κρούσμα και αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Φέτος μας αναγκάζουν να είμαστε πλήρως εμβολιασμένοι και τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα όπως ορίζει και ο υγειονομικός χάρτης. Θεωρούμε ότι δεν θα έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα. Βέβαια υπάρχει ένα θέμα με τα παιδιά, γιατί δουλεύουν κανονικά το πρωί και πρέπει να έχουμε μία παραπάνω αφύπνιση».

Όλη η επικαιρότητα