Αθλητισμός

Επειός Ήλιδας: Παρών σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις!

Σειρά είχε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης στη Θεσσαλονίκη.
Ακούστε το άρθρο

Ο Επειός, ο μοναδικός σύλλογος του νομού, με διαρκή παρουσία όλα τα χρόνια σε μεγάλες διοργανώσεις των αθλημάτων του υγρού στίβου, ολοκλήρωσε και φέτος την παρουσία του σε όλες τις κατηγορίες, με σπουδαίες εμφανίσεις και πολύ καλά πλασαρίσματα, πράγμα που δείχνει ότι ο σύλλογος δουλεύει μεθοδικά και με σωστό πλάνο ανάπτυξης και εξέλιξης των αθλητών του και βάζει την Ηλεία πλέον για τα καλά στον χάρτη και της Τεχνικής Κολύμβησης, ενός αθλήματος άγνωστου μέχρι και πριν από μερικά χρόνια στο κοινό της Ηλείας.

Όσο για τους αθλητές του Αργύρη Σάκκου, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι έδωσαν ό, τι είχαν και ξεπέρασαν τους εαυτούς τους, προκειμένου να μπορέσει να έρθει αυτό το συνολικό αποτέλεσμα. Ως ο μόνος εκπρόσωπος του νομού λοιπόν και σε αυτή τη σημαντική διοργάνωση , κατάφερε κάτι το ακατόρθωτο , αν αναλογιστούμε όλα τα δεδομένα και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε με το κολυμβητήριο της Αμαλιάδας, αφού οι αθλητές έμειναν μακριά από τις προπονήσεις σχεδόν δύο μήνες παραπάνω από όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

Κατάφεραν οι αθλητές του να πλασαριστούν στα περισσότερα αγωνίσματα, στην ΠΡΩΤΗ ΟΧΤΑΔΑ ΣΕ ΠΑΝΝΕΛΑΔΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ και να ανεβάζουν βαθμολογικά το σύλλογο στη γενική κατάταξη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.

Παρά τα εμπόδια, με την κατάλληλη προετοιμασία, με προσεκτικό σχεδιασμό προσαρμοσμένο στις έκτακτες συνθήκες, αλλά κυρίως με μεθοδικότητα και σκληρή δουλειά, οι αθλητές του Αργύρη Σάκκου, εκπροσώπησαν επάξια την Ηλεία, και με ατομικά ρεκόρ και καλά πλασαρίσματα, ξεπέρασαν τους εαυτούς τους. Συνολικά, είχαμε δέκα νέα ατομικά ρεκόρ. Η παρουσία τους ήταν απόλυτα επιτυχημένη, όπως προέκυψε από τη γενική αλλά και την ειδική βαθμολογία. Αποτελέσματα όπως η 5η θέση στα 100μ και η 7η θέση στα 50μ. με διπλά πέδιλα (bi fin) της Ραφαέλας Μπινιέρη, η 8η ΄θέση στα 50μ. με διπλά πέδιλα (bi fin) του Αλέξανδρου Ντίνου, η 6η θέση στα 50μ. και η 6η θέση στα 100μ. με διπλά πέδιλα (bi fin) του Θοδωρή Σάκκου.

Το γεγονός ότι ο Επειός Ήλιδας βαθμολογήθηκε και κατέλαβε την 33η θέση στην κατηγορία Ανδρών, την 28η στην κατηγορία των Γυναικών, την 13η Θέση στην Προαγωνιστική Κατηγορία, αλλά και την 31η θέση στην Γενική κατάταξη από τους συλλόγους που βαθμολογήθηκαν, είναι μια πολύ σημαντική επιτυχία για το τμήμα της Τεχνικής κολύμβησης του Επειού το οποίο βρίσκεται συνολικά σε ανοδική πορεία, ακόμα και κάτω από τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζει.

Αναλυτικά τα τελικά αποτελέσματα

Συγκεκριμένα:

  • Ορέστης Ντίνος: 12ος Bifin (Κατηγορία Ανδρών)

. Παναγιώτης Αργύρης Μπίρμπας: 15ος 50μ. . Bifin (Κατηγορία Ανδρών)

  • Αλέξανδρος Λήλος: 16ος 50μ. . Bifin (Κατηγορία Ανδρών)
  • Αλέξανδρος Ντίνος: 8ος 100μ. και 31ος 50μ. Bifin (Κατηγορία Παμπαίδων Β)
  • Ραφαέλα Μπινιέρη: 5η 100μ. και 7η 50μ. Bifin (Κατηγορία Παγκορασίδων Β)
  • Βαϊα Παναγιώτα Τσουκαλά: 14η 50μ. Bifi (Κατηγορία Παγκορασίδων Β)
  • Θοδωρής Σάκκος: 6ος 50μ. και 6Ος 100μ. Bifin ( Προαγωνιστική Κατηγορία )
  • Νίκη Μπινιέρη: 14η 50μ. Bifin ( Προαγωνιστική Κατηγορία )
  • Φωτεινή Σταυρούλια : 16η 50μ. Bifin ( Προαγωνιστική Κατηγορία)

Ο Επειός, με ανακοίνωσή του, συνεχάρη τους αθλητές καθώς και τον προπονητή τους Αργύρη Σάκκο:

«Ως Δ.Σ. του Επειού, οφείλουμε να αποδώσουμε πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές μας για το ήθος τους και την αγωνιστικότητα τους, όπως επίσης να συγχαρούμε και τον προπονητή τους Αργύρη Σάκκο για την καθοδήγηση σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς , καθώς και στους γονείς των αθλητών για την εμπιστοσύνη, τη συμπαράσταση και την στήριξή τους.

Ο Επειός Ήλιδας είναι ο μοναδικός σύλλογος στην Ηλεία που καλλιεργεί το άθλημα της Τεχνικής Κολύμβησης. Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες, με σκοπό πάντα να πετυχαίνουμε σε αυτό που θέτουμε σαν στόχο.

Αποδεικνύουμε ότι τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει σε αυτό που κάνουμε.

Το Δ.Σ. εύχεται καλή ξεκούραση στους αθλητές του και φυσικά

Καλό , ασφαλές , ξεκούραστο Καλοκαίρι σε όλους!».

Η παρουσία του Επειού με αριθμούς

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών & Προαγωνιστικών ηλικιών που διεξήχθη στις 22-24 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχαν 570 αθλητές από 37 συλλόγους! Εμείς σας δούμε αναλυτικά την παρουσία του Επειού, μέσα από αριθμούς:

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

1) ΝΤΙΝΟΣ ΟΡΕΣΤΗΣ 12ος 50μ. Διπλά Πέδιλα

2) ΜΠΙΡΜΠΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΡΓΎΡΗΣ 15ος 50μ. Διπλά Πέδιλα

3) ΛΗΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 16ος 50μ. Διπλά Πέδιλα

4) ΝΤΙΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 8ος 50μ. Διπλά Πέδιλα

5) ΜΠΙΝΙΕΡΗ ΡΑΦΑΕΛΑ 5η στα 100μ. και 7η στα 50μ. Διπλά Πέδιλα

6) ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΒΑΪΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 14η 50μ. Διπλά Πέδιλα

ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

1) ΣΑΚΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 6ος στα 50μ. και 6ος στα 100μ. Διπλά Πέδιλα

2) ΜΠΙΝΙΕΡΗ ΝΙΚΗ 14η 50μ. Διπλά Πέδιλα

3) ΣΤΑΥΡΟΥΛΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ 16η 50μ. Διπλά Πέδιλα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΕΠΕΙΟΥ

ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ ΑΝΔΡΏΝ 33η Θέση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 28η Θέση

ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 13η Θέση

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 31η Θέση

Όλη η επικαιρότητα