Ηλεία Πολιτική

Επικοινωνία Δ. Αυγερινοπούλου με Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ για το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στον Πύργο  

Ακούστε το άρθρο

Σε επικοινωνία με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ, Δρ. Μάριο Τσάκα, ήλθε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόοδο του έργου υποδομής που έχει ξεκινήσει και αφορά στην κατασκευή δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην πόλη του Πύργου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος ενημέρωσε την Δρ. Αυγερινοπούλου ότι σύμφωνα με τον παρόντα σχεδιασμό της εταιρίας έως και τον Απρίλιο το έργο για τη δημιουργία δικτύων Φυσικού Αερίου θα έχει συμβασιοποιηθεί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Εν συνεχεία, και αφού θα έχουν ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά ζητήματα, οι εργασίες κατασκευής του έργου υπολογίζεται να ξεκινήσουν προς τέλος του έτους. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του σημαντικού αυτού έργου υποδομής, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα πρόσβασης σε εκατοντάδες νοικοκυριά να ωφεληθούν από τη χρήση του φυσικού αερίου στην οικία τους, προχωρά ορθά βάσει του τρέχοντος προγραμματισμού, ο οποίος παρά την πανδημία δεν επηρεάστηκε σημαντικά.

Σε πρώτη φάση η κατασκευή δικτύου διανομής φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα θα αφορά στις πρωτεύουσες, ήτοι τον Πύργο, την Πάτρα και το Αγρίνιο. Η κα Βουλευτής, στην επικοινωνία τους, αιτήθηκε τη διεύρυνση του αριθμού των νοικοκυριών που θα μπορούν να ωφεληθούν από την παροχή φυσικού αερίου, ώστε να καλυφθεί εξ’ ολοκλήρου ο αστικός ιστός της πόλης του Πύργου και όχι μόνο σημαντικό μέρος της. Ζήτησε δε με την ολοκλήρωση της φάσης των πρωτευουσών να επεκταθεί το δίκτυο φυσικού αερίου και στις υπόλοιπες πόλεις του Ν. Ηλείας, ώστε να ωφεληθεί ακόμα μεγαλύτερος αριθμός νοικοκυριών.

Όλη η επικαιρότητα