Ηλεία

Επισκευάστηκε το αντλητικό συγκρότημα στο αντλιοστάσιο Μακρισίων

Ακούστε το άρθρο

Μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πατρίς» και την αντίδραση των κατοίκων. Και πλέον λειτουργεί κανονικά από χθες νωρίς το απόγευμα.

Πολλές φορές η δημοσιοποίηση ενός προβλήματος οδηγεί στην άμεση λύση του. Αυτό έγινε μετά το χθεσινό μας δημοσίευμα, ότι ουσιαστικά το αντλιοστάσιο Μακρισίων, το οποίο υπέστη σοβαρή βλάβη, αφού  χάλασε και η τρίτη τουρμπίνα (αντλητικό συγκρότημα) που διαθέτει, τέθηκε εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος, να πλημμυρίσουν οι καλλιέργειες των κατοίκων της κοινότητας Μακρισίων και να καταστραφούν αυτοί οικονομικά .

Αμέσως μετά λοιπόν το χθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πατρίς» και την κραυγή αγωνίας των αντιδημάρχων του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων κων Γιάννη Δάγκαρη και Παναγιώτη Γριβάκη, ο ΓΟΕΒ προχώρησε στην αποκατάσταση της βλάβης και έτσι από χθες νωρις το απογευμα, περίπου στις 4:00, άρχισε να λειτουργεί η μία τουρμπίνα (αντλητικό συγκρότημα), αυτή που είχε υποστεί τελευταία βλάβη, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος πλημμυρών να έχει περιοριστεί αυτήν τη στιγμή. Πάντως όπως τονίζει και ο κος Γιάννης Δάγκαρης, το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει, αφού όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «το ένα αντλητικό συγκρότημα είναι ίσον κανένα». Αναλυτικά για τις χθεσινές εξελίξεις ο κος Δάγκαρης τόνισε στην εφημερίδα «Πατρίς».

«Το συγκρότημα επισκευάστηκε και λειτουργεί από τις 4:00 το απόγευμα. Παρότι χθες (σ.σ. προχθές) λέγανε ότι δεν μπορεί να επισκευαστεί η βλάβη, αφού δεν υπάρχουν χρήματα, μετά από την πίεση που ασκήθηκε από διάφορα πρόσωπα και από τον κόσμο, επισκευάστηκε η τουρμπίνα και πλέον λειτουργεί. Πάντως υπάρχει ακόμη πρόβλημα, αφού το αντλιοστάσιο λειτουργεί μόνο με μία τουρμπίνα. Και εμένα η άποψή μου είναι ότι όταν έχεις ένα αντλητικό συγκρότημα, δεν έχεις κανένα.Αν πάθει ζημιά αυτό τι θα γίνει;

Το δεύτερο αντλητικό συγκρότημα είναι εκτός και δεν μπορεί να λειτουργήσει». Ανοίχθηκαν οι προσφορές για την ανάπλαση των Μακρισίων Επίσης ο κος Γιάννης Δάγκαρης μας τόνισε χθες ότι ανοίχθηκαν οι προσφορές για την ανάπλαση των Μακρισίων, αλλά η κατασκευή του έργου θα αργήσει να ξεκινήσει, αφού πρέπει να γίνουν κάποιες γραφειοκρατικές ακόμη διαδικασίες

Όλη η επικαιρότητα