Categories: Ελλάδα

Επιστροφή υπό αυστηρά μέτρα για τα πρακτορεία ΟΠΑΠ – Κατάθεση δελτίων και πληρωμή λογαριασμών με μάσκα, αποστάσεις και ανέπαφες συναλλαγές

Share

Με αυξημένα μέτρα πρόληψης και υγιεινής, ανέβασαν ρολά από σήμερα τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ στις περιοχές που ανήκουν στο Επίπεδο Επιτήρησης, προσφέροντας και πάλι τα παιχνίδια της εταιρείας και διευκολύνοντας το κοινό στην πληρωμή λογαριασμών.

Τα καταστήματα ΟΠΑΠ (πλην OPAP Play) στις «κίτρινες» περιοχές είναι ανοιχτά καθημερινά έως τις 20:00, εξυπηρετώντας μόνο όρθιους πελάτες και εφαρμόζοντας όλους τους κανόνες λειτουργίας που ανακοινώθηκαν από τις αρμόδιες αρχές.

Μέτρα πρόληψης και υγιεινής στα καταστήματα ΟΠΑΠ

Η  υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους, η τήρηση αποστάσεων, η είσοδος συγκεκριμένου αριθμού ατόμων σε κάθε κατάστημα με βάση τα τετραγωνικά του και οι ανέπαφες συναλλαγές είναι μερικά από τα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19 που τηρούνται στο δίκτυο του ΟΠΑΠ.

Συγκεκριμένα, σε όλα τα πρακτορεία ΟΠΑΠ τηρούνται τα παρακάτω μέτρα:

  • Καθαρισμός καταστήματος: Υποχρεωτική απολύμανση από εξουσιοδοτημένο συνεργείο σε όλα τα Καταστήματα ΟΠΑΠ
  • Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών: Ο αριθμός που προκύπτει από την αναλογία ενός (1) πελάτη ανά 25 τ.μ. στον κύριο χώρο του Καταστήματος
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλο το προσωπικό του καταστήματος
  • Τουλάχιστον 1,5 μέτρο απόσταση μεταξύ των ατόμων στον εσωτερικό χώρο
  • Τουλάχιστον 2 μέτρα απόσταση μεταξύ των ατόμων στην αναμονή για το ταμείο
  • Αντί για μετρητά, προτιμάμε τις ανέπαφες συναλλαγές
  • Τοποθέτηση διαχωριστικών πετασμάτων μεταξύ των θέσεων των παικτών στα τερματικά αυτόνομης χρήσης opapbet
  • Ωράριο λειτουργίας: Ανοικτά έως τις 20:00

Όλα τα πρακτορεία ΟΠΑΠ διαθέτουν αντισηπτικό χεριών στην είσοδο του καταστήματος, στους πάγκους και σε εμφανή σημεία σε όλους τους χώρους. Όλες οι επιφάνειες των κοινόχρηστων χώρων και ο εξοπλισμός (τερματικά αυτόνομης χρήσης opapbet, τερματικά POS, στυλό, πάγκοι),  απολυμαίνονται τακτικά, ενώ οι χώροι αερίζονται επαρκώς, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες.