Γ Εθνική

ΕΠΟ: Πρωτάθλημα ενός γύρου, 50% μειωμένη η διαιτησία σε Γ’ Εθνική…

Ακούστε το άρθρο

 «Όποιος δεν κατέβει, υποβιβάζεται»!

Η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε οριστικά χθες,  να συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Η Ε.Ε αποφάσισε επίσης να διεξάγει το πρωτάθλημα σε ένα α’ γύρο, ενώ όσες ομάδες δεν δηλώσουν συμμετοχή θα υποβιβάζονται στο τοπικό πρωτάθλημα χωρίς κυρώσεις (δεν θα υπάρξει πρόστιμο). Όσον αφορά το πρωτάθλημα του α’ γύρου για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, το πρόγραμμα θα τηρηθεί, δηλαδή ο κάθε όμιλος θα συνεχιστεί από εκεί που σταμάτησε.Όσον αφορά τις ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες θέσεις στη συνέχεια θα διεκδικήσουν την άνοδο μέσω μπαράζ.

Μέχρι 3/3 οι δηλώσεις συμμετοχών, το πλάνο της ΕΠΟ!

Μέχρι την Τετάρτη 3 Μαρτίου, οι ομάδες θα έχουν προθεσμία προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα, διαφορετικά θα υποβιβαστούν από την κατηγορία, χωρίς κάποιο πρόστιμο ή κάποια ποινή.

Αναλυτικά  η απόφαση της ΕΠΟ:

Η Επιτροπή Διοργανώσεων στην συνεδρίασή της στις 25/02/2021 αποφάσισε τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής περιόδου 2020 -2021, με την διεξαγωγή του Α΄ Γύρου, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτραπεί η διεξαγωγή αγώνων!

Όλα τα σωματεία, είτε επιθυμούν να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τον Α΄ Γύρο του εν λόγω πρωταθλήματος είτε όχι, παρακαλούνται να αποστείλουν στην Ε.Π.Ο. έγγραφο με την ανάλογη απόφαση του Δ.Σ. τους, έως την Τετάρτη 03/03/2021. Στην περίπτωση που δεν επιθυμούν να συνεχίσουν, θα υποβιβαστούν στις οικείες Ε.Π.Σ. χωρίς τις ανάλογες κυρώσεις. Επίσης η Επιτροπή Διοργανώσεων αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ε.Ε./Ε.Π.Ο., τη μείωση κατά 50% της αμοιβής των διαιτητών και παρατηρητών αγώνων και διαιτησίας για όλους τους αγώνες του ανωτέρω πρωταθλήματος έως την λήξη του.

Από  εκεί που σταμάτησε…

Οι άνθρωποι της ΕΠΟ πήραν την οριστική απόφαση αναφορικά με τη συνέχεια του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, όπου αποφάσισαν να συνεχιστεί με έναν γύρο, από την αγωνιστική που σταμάτησε το πρωτάθλημα το Νοέμβριο (4η αγωνιστική στον 9ο όμιλο)
Ουσιαστικά θα διεξαχθούν 9 αγωνιστικές και θα είναι οι 9 που απομένουν για την ολοκλήρωση του  1ου γύρου του πρωταθλήματος. Όλα αυτά βέβαια ισχύουν μόνο,  εάν και εφόσον η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων εγκρίνει την έναρξη των αναμετρήσεων για την Κυριακή 28 Μαρτίου καθώς σε διαφορετική περίπτωση το πρόγραμμα θα αναδιαμορφωθεί. Πάντως στην ΕΠΟ είναι αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν κανονικά τα πρωταθλήματα με όσους θέλουν να αγωνιστούν, ενώ όσοι δεν συμμετάσχουν θα χάνουν 0-3 άνευ αγώνος και θα υποβιβαστούν στις τοπικές Ενώσεις χωρίς όμως να τους επιβληθούν ποινές (αφαίρεση βαθμών στη νέα ποδοσφαιρική σεζόν και πρόστιμο).

Μεταγραφική ενίσχυση μέχρι 31/3 για Γ΄ Εθνική!

Οι μεταγραφές στη Super League 2 θα ολοκληρωθούν στις 26 Φεβρουαρίου και αυτές για τους άνεργους στις 15 Μαρτίου. Η χειμερινή περίοδος στη Football League θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου.

Επίσης έχει δοθεί παράταση μεταγραφών στις δύο μικρότερες επαγγελματικές κατηγορίες. Για τη FootballLeague η παράταση είναι μέχρι τις 31/3. Ίδια ημερομηνία ορίστηκε και για τη Γ΄ Εθνική και για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα εφόσον ξεκινήσουν…

Όλη η επικαιρότητα