Ηλεία

Εργαζόμενοι ΠΕ Ηλείας: Στάσης εργασίας την Παρασκευή για την διατήρηση των Πανεπιστημίων

Ακούστε το άρθρο

Για την παραμονή των Πανεπιστημιακών σχολών στην Ηλείας και την διασφάλιση στο ακέραιο των ακαδημαϊκών τους χαρακτηριστικών

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στέκεται απέναντι στην νέα απόπειρα του Πανεπιστημίου Πατρών που στοχεύει στο κλείσιμο ή στη μεταφορά των σχολών της Ηλείας.

Τα Πανεπιστημιακά Τμήματα Μουσειολογίας στον Πύργο και Γεωπονίας στην Αμαλιάδα  σχετίζονται άμεσα με την αναπτυξιακή δυνατότητα και προοπτική του τόπου μας.

Η  τριτοβάθμια εκπαίδευση συνδέεται με την παραγωγική διαδικασία και είναι καθοριστικός παράγοντας  για την πρόοδο του τόπου μας η λειτουργία των τμημάτων αυτών.

Στην κατεύθυνση αυτή το Δ.Σ. του Συλλόγου πήρε απόφαση για προκήρυξη στάσης εργασίας την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021, από τις 12:00 έως την λήξη του ωραρίου, ημέρα που οι Δήμαρχοι της Ηλείας θα πραγματοποιούν συνάντηση με τον Πρύτανη, προκειμένου να αποτυπώσουν το αίτημα για παραμονή και ενδυνάμωση των σχολών στην Ηλείας με την διασφάλιση του συνόλου των προϋποθέσεων για την διατήρηση στο ακέραιο των ακαδημαϊκών χαρακτηριστικών τους

Όλη η επικαιρότητα