Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης αντιπλημμυρικών στον ποταμό Ερύμανθο

Ακούστε το άρθρο

Εργασίες συντήρησης – αποκατάστασης αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων στον ποταμό Ερύμανθο ξεκινούν σύντομα σε τουλάχιστον πέντε θέσεις που έχουν ιεραρχηθεί ανάλογα με την επικινδυνότητά τους, καθώς σήμερα Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης υπέγραψε τη σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου.

Από τις πηγές του, μέχρι τη συμβολή του με τον Αλφειό ποταμό, ο Ερύμανθος  αποτελεί το φυσικό όριο μεταξύ των νομών Ηλείας και Αρκαδίας. Οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν αφορούν στοχευμένες παρεμβάσεις και μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν άρση προσχώσεων κάτω από τα υφιστάμενα τεχνικά και γέφυρες, απομάκρυνση απορριμμάτων, μπαζών ή βλάστησης, διανοίξεις διαύλων εκτόνωσης ροών, αποκαταστάσεις λιθορριπών προστασίας, επαναφορά της ροής του ποταμού στην πρότερη κατάσταση κ.α .

Πρόκειται για υποέργο προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ που εντάσσεται στη συνολική παρέμβαση  «Συντήρηση – αποκατάσταση Υφιστάμενων Αντιπλημμυρικών Έργων αρμοδιότητας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» και η οποία έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Όλη η επικαιρότητα