Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας: Παρεμβάσεις συντήρησης και βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στην παλαιά και τη νέα εθνική οδό Πατρών-Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Παρεμβάσεις συντήρησης και βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στην παλαιά και τη νέα εθνική οδό Πατρών-Πύργου και στην πρώην «111» (Πατρών-Τριπόλεως) ξεκινούν σύντομα από την Περιφέρεια. Την σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης χθες.

Οι εργασίες είναι συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. € και χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ειδικότερα, προβλέπονται συντηρήσεις και αποκαταστάσεις:

α) στη νέα εθνική οδό Πατρών – Πύργου σε μήκος περίπου 32 χλμ. (από ΧΘ 8+700 έως ΧΘ 40+700),

β) στην παλαιά εθνική οδό Πατρών – Πύργου σε μήκος περίπου 30 χλμ. (από την οδό Παπαφλέσσα έως την Κάτω Αχαΐα και τμήμα της κοινότητας Λάππα) και

γ) της «111» σε μήκος περίπου 70 χλμ (από πλατεία Μαρούδα έως ΧΘ 120+000).

Μεταξύ άλλων θα εκτελεστούν εργασίες καθαρισμών και επισκευών τάφρων, αγωγών και οχετών, όπως και των εξωτερικών ορίων του οδοστρώματος, συντηρήσεις και αντικαταστάσεις φθαρμένων και ολισθηρών  ασφαλτοταπήτων, αποκαταστάσεις πινακίδων, διαγραμμίσεις, συντηρήσεις ηλεκτροφωτισμού καθώς και εργασίες πρασίνου.

«Το δικαίωμα στην μετακίνηση συνεπάγεται το δικαίωμα στην ασφάλεια. Και αυτά τα δύο δικαιώματα αποτελούν προϋποθέσεις βιώσιμης κινητικότητας και ανάπτυξης. Πάνω απ’ όλα όμως αποτελούν προϋποθέσεις… ζωής. Με αυτό το γνώμονα συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας στο σύνολο των οδικών αξόνων ευθύνης της Περιφέρειας στη Δυτική Ελλάδα» δήλωσε ο Ν. Φαρμάκης μετά την υπογραφή της σύμβασης.

Όλη η επικαιρότητα