Αχαϊα

Ερύμανθος: Εσβησαν οι φωτιές σε Σταροχώρι – Χρυσαυγή – Ερευνες από την Πυροσβεστική

Ακούστε το άρθρο

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, επιχειρούσαν στα δυο πύρινα μέτωπα που εκδηλώθηκαν σε αγροτοδασικές εκτάσεις στο Σταροχώρι και στη Χρυσαυγή του Δήμου Ερυμάνθου.

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή δυσχέραινε το έργο των 20 πυροσβεστών που με 10 οχήματα, ρίχτηκαν στη μάχη να περιορίσουν το καταστροφικό έργο της φωτιάς. Τα δυο σημεία όπου ξεπήδησαν οι φλόγες σε λίγα λεπτά, βρίσκονται σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου.

Αργά το βράδυ, όπως πληροφορήθηκε η «Π», οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατάφεραν και οριοθέτησαν την πυρκαγιά στη Χρυσαυγή, και να θέσουν υπό έλεγχο εκείνη του Σταροχωρίου.

Επιτόπου από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν και συντόνισαν την επιχείρηση κατάσβεσης, ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας αρχιπύραρχος, Νικόλαος Ρουμελιώτης και ο δοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αχαΐας Ανδρέας Στεμπίλης.

Σύμφωνα με πηγές της «Π», το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής εξετάζει το ενδεχόμενο οι πυρκαγιές που προκλήθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών, να ξέφυγαν από άτομα που έβαλαν φωτιά για να κάψουν κλαδιά.

Τελικά, σήμερα το πρωί και οι δύο φωτιές είχαν σβήσει μετά από την παρέμβαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πηγή: Εφ.Πελοπόννησος

Όλη η επικαιρότητα