Μπάσκετ

ΕΣΚΑΗ: Υπό διωγµόν οι διαιτητές της Ένωσης

Ακούστε το άρθρο

Με τη σεζόν να φτάνει προς το τέλος της, όλο και περισσότεροι άνθρωποι του μπάσκετ – και όχι μόνο από τα μέρη μας – κάνουν λόγο για «μπασκετική ασέβεια των μελών της ΚΕΔ/ΕΟΚ και της ΕΟΚ προς τους διαιτητές της Αχαΐας και της Ηλείας.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους για αυτήν την κατάσταση: Το 88% των ορισμών προέρχεται από τις Περιφέρειες των μελών της ΚΕΔ/ΕΟΚ που ήταν την φετινή αγωνιστική χρονιά στη Επιτροπή. Από την Αχαΐα και την Ηλεία είχαμε μόνο τρεις διαιτητές με 17 αγώνες, ποσοστό 4,20%! Από την Θεσσαλία (την Ενωση του κ. Κορομηλά, με σαφώς πολύ λιγότερες ομάδες…) έχουμε 5 διαιτητές με 49 αγώνες, δηλαδή ποσοστό συμμετοχής 12,20% και με εκτός 2 διαιτητές της Α1. Από την Κρήτη, χώρο μπασκετικής δράσης του υποψηφίου του κ. Φασούλα, Χαράλαμπου Μαρκάκη, όπου οι ομάδες είναι όσες σε μια… γειτονιά της Πάτρας, έχουμε 4 διαιτητές στην Α1 με 14 αγώνες και ποσοστό 3,50%. Από την Κεντρική Μακεδονία, χώρο μπασκετικής παρουσίας του έτερου υποψηφίου του κ. Φασούλα, κ. Παπαγιαννούλη, καθώς και του Γ. Τανατζή, έχουμε 5 διαιτητές με 25 αγώνες και ποσοστό 6,22%.

Πάμε, ακολούθως, στη – δικαιωματικά πρώτη – Αθήνα, με τον πρόεδρό της, κ. Αλεξόπουλο και με τον κ. Ζαβλανό στην ΚΕΔ/ΕΟΚ. Εκεί έχουμε 26 διαιτητές να αγωνίζονται στην Α1 με 199 αγώνες, με ποσοστό 49,50%.

Και τελειώνουμε με την Περιφέρεια του προέδρου της ΚΕΔ/ΕΟΚ, κ. Συμεωνίδη, την Θεσσαλονίκη και του προέδρου κ. Λόρτου, με συμμετοχή 10 διαιτητών με 68 αγώνες και ποσοστό 17%.

Όλη η επικαιρότητα