Categories: Ηλεία

«Εφημερίες, με τι;…» – Δεν καταθέτει πρόγραμμα το Επιστημονικό Συμβούλιο Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας

Share

Την μη κατάθεση προγράμματος εφημεριών για τον Νοέμβριο αποφάσισε κατά την χθεσινή συνεδρίαση το Επιστημονικό Συμβούλιο της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας, μια απόφαση που εναρμονίζεται με την προ ημερών ανακοίνωση για τις ελλείψεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το ιατρικό και όχι μόνο προσωπικό στην άσκηση του λειτουργήματός τους, με γνώμονα την διασφάλιση της υγείας των πολιτών και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία λόγω του κορωνοϊού.

Το Επιστημονικό Συμβούλιο και η Ένωση Ιατρών Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας είχαν… κρούσει τον «κώδωνα του κινδύνου» για το αμέσως επόμενο διάστημα τόσο προς την διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, όσο και προς την 6η ΥΠΕ.

Ουσιαστικά η χθεσινή συνεδρίαση κρίθηκε «άγονη» και είναι αξιοσημείωτο ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη, η οποία δεν μπορεί να εικάσει κανείς τι εξελίξεις θα επιφέρει, εάν δεν το Συμβούλιο δεν επανέλθει τις αμέσως επόμενες μέρες, μέχρι δηλαδή το τέλος Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, η απόφαση που κοινοποιήθηκε στην διοίκηση, αναφέρει τα εξής:

«Στη σημερινή συνεδρίαση της 23-10-2020 έχοντας τη νόμιμη πλειοψηφία (5 παρόντες από τα 7 μέλη) και με την παρουσία του Διευθυντή  Ιατρικής Υπηρεσίας λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ανωτέρω αποφασίστηκε ομόφωνα ότι η Ν.Μ. Αμαλιάδας από τη στιγμή που η Διοίκηση (Αν. Διοικήτρια, Διοικητής, 6η Υ.ΠΕ.) δεν έχει φροντίσει να εξασφαλίσει όσα από τον νόμο προβλέπονται, δεν μπορεί να καταθέσει προγράμματα εφημέρευσης.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας ούτως ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ασφαλώς η Ν.Μ. Αμαλιάδας με τα τμήματα και τις κλινικές που διαθέτει και η οποία προσφέρει τα μέγιστα στη διασφάλιση της υγείας στο Νομό».

Οι ευθύνες…

Στόχος της απόφασης αυτής ήταν να καταδειχθούν οι ευθύνες της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας ως προς την κατάρτιση του προγράμματος εφημέρευσης των Νοσηλευτικών Μονάδων του Νομού.

Όπως τονίζεται, με την σχετική νομοθεσία, υπεύθυνοι είναι ο διοικητής, ο αναπληρωτής διοικητής και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ για την κατάρτιση των προγραμμάτων.

Χθες, πάντως, συνεδρίασε το Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, ενώ είχε ήδη κοινοποιηθεί, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ν.Μ. Αμαλιάδας, η οποία δεν τέθηκε προς συζήτηση.

Τις επόμενες μέρες αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις για το θέμα που έχει προκύψει, με τον λόγο να έχει πλέον η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, ώστε μέσα από το πλαίσιο που διέπει την κατάρτιση των προγραμμάτων εφημεριών, να βρεθεί λύση για την ομαλή λειτουργία των Νοσηλευτικών Μονάδων του Νομού, τουλάχιστον για τον μήνα Νοέμβριο, αν και η απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ν.Μ. Αμαλιάδας στέλνει ένα γενικότερο μήνυμα, αυτό της απαξίωσης του υγειονομικού τομέα στον νομό, με αντίκτυπο βέβαια την ελλειμματική παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες, παρά τις προσπάθειες του προσωπικού κάθε τομέα…