Οικονομία

Εως 31 Μαρτίου αιτήσεις για ρύθμιση χρεών στον ΟΕΚ

Ακούστε το άρθρο

Παρατάθηκε μέχρι την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021 η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη ρύθμιση αποπληρωμής οφειλών που προέρχονται από την παραχώρηση κατοικίας σε οικισμούς του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.

Από χθες επαναλειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων των οικιστών για ρύθμιση στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.oaed.gr/-/nea-elektronike-platphorma-gia-te-rythmise-opheilon-dikaiouchon-ergatikes-katoikias-stous-oikismous-tou-t-oek-.

Συγκεκριμένα, στην αρχική σελίδα του ιστότοπου του ΟΑΕΔ www.oaed.gr στο πεδίο «Κοινωνική Πολιτική» οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι επιλέγουν «Ρύθμιση οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας στους οικισμούς του τ. ΟΕΚ», στη συνέχεια επιλέγουν «Σύνδεση στη νέα εφαρμογή» και εισέρχονται στην εφαρμογή με τους κωδικούς πρόσβασης Τaxisnet και ακολουθούν τις οδηγίες που δίδονται αναλυτικά στον «Οδηγό συμπλήρωσης αίτησης υπαγωγής για τις ρυθμίσεις».

Η παράταση της προθεσμίας, που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2019, έχει ως στόχο οι δικαιούχοι οικιστές του τ. ΟΕΚ να ωφεληθούν από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής των οφειλών τους και να εξασφαλίσουν τη νέα ενιαία, ανά την επικράτεια, τιμή μονάδας παραχώρησης των εργατικών κατοικιών (304,41 ευρώ ανά τ.μ.).

Επιπλέον, η νέα ΚΥΑ προβλέπει:

• Εκπτωση 50% για τους πολύτεκνους δικαιούχους, επί της τιμής παραχώρησης της κατοικίας, με δικαίωμα –για τους ήδη υπαχθέντες στη ρύθμιση– υποβολής συμπληρωματικής αίτησης για επανυπολογισμό της τιμής.

• Ενταξη στις ρυθμίσεις δικαιούχων που έχουν καταθέσει αίτημα του άρθρου 4 του νόμου 3869/2010.

• Αποσαφήνιση του όρου «ιδιοκατοίκηση», μοναδική προϋπόθεση ένταξης στις ρυθμίσεις, με δυνατότητα υπαγωγής σε αυτές, κατ’ εξαίρεση, σε μη ιδιοκατοικούντες δικαιούχους, εφόσον σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει εκμετάλλευση της παραχωρηθείσας κατοικίας.

Όλη η επικαιρότητα