Ηλεία

Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πύργου: Εκπαιδευτικές δράσεις για την 21η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down

Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή την 15η επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας Συνδρόμου Down την Κυριακή 21 Μαρτίου, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ ΠΥΡΓΟΥ πραγματοποίησε μια σειρά εκπαιδευτικών δράσεων με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τις ιδιαιτερότητες, τις ανάγκες και τα δικαιώματα των ατόμων με Σύνδρομο Down:

  1. Προβολή ταινιών μικρού μήκους με θέμα: Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down, υπό την επίβλεψη της εκπαιδευτικού Παρασκευοπούλου Εύης
  2. Κατασκευή κολάζ, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών: Δημουλιά Λευκής, Φραγκόγιαννη Γιώτας και Μουρτεζά Μίνας
  3. Ανατροφοδότηση – Συζήτηση των μαθητών/τριών στις τάξεις με τους εκπαιδευτικούς, για ανάλυση και ανάπτυξη των εντυπώσεων & των πληροφοριών που προέκυψαν από τις παραπάνω δράσεις.

Οι μαθητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και με ιδιαίτερη προθυμία, ευχαρίστηση και ομαδικότητα συμμετείχαν στις παραπάνω δράσεις, στέλνοντας σε όλους το μήνυμα της σημερινής ημέρας για εξάλειψη της άγνοιας, του φόβου και των προκαταλήψεων. Η πραγματικότητα έχει αποδείξει ότι τα παιδιά με σύνδρομο Down, με πρώιμη παρέμβαση, με ειδική και συνεχή εκπαίδευση και κυρίως με την αποδοχή και την ανιδιοτελή αγάπη από το άμεσο και ευρύτερο τους περιβάλλον, βελτιώνονται σωματικά και νοητικά κι εξελίσσονται με εντυπωσιακό τρόπο.

Δείτε Φωτογραφίες: 

Όλη η επικαιρότητα