Ηλεία

Ε.Ε.Σ: Δίνουμε ζωή στον συνάνθρωπο…

Ακούστε το άρθρο

Αύριο η εθελοντική αιμοδοσία στα γραφεία στην αμαλιαδα

 Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται αύριο το πρωί (9:30 – 13:30) από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Κυττάρων Αίματος «Δίνω Ζωή» και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών – Διασωστών& Ναυαγοσωστών Τοπικού Τμήματος Αμαλιάδας Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με την συμμετοχή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας και την υποστήριξη του Τμήματος Αιμοδοσίας Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Λόγω και της πανδημίας, οι ανάγκες για προσφορά αίματος είναι κατά πολύ αυξημένες και χθες το πρωί οι συνδιοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία μίλησαν για την σημαντικότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας, αλλά και για αυτές τις ανάγκες που έτσι κι αλλιώς πολλαπλασιάζονται κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το δικό του κάλεσμα έκανε το μέλος του Συλλόγου Δίνω Ζωή  κ. Λεωνίδας Ρούμπας: «Η έλλειψη αίματος στην χώρα μας είναι πολύ μεγάλη, εξαιτίας και της πανδημίας του covid -19. Ο Σύλλογος Δίνω Ζωή, συνδιοργανώνει με το Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Αμαλιάδας και την συμμετοχή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας, εθελοντική αιμοδοσία, με την συνδρομή του Τμήματος Αιμοδοσίας Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Καλούμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες και όσους σκέφτονται να αιμοδοτήσουν για πρώτη φορά, γιατί έστω και ένας ασκός αίματος έχει πολύ σημαντική σημασία. Δίνοντας πέντε λεπτά από το χρόνο μας, μπορούμε να σώσουμε συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι απλή, ασφαλής και ανώδυνη και τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας για τους αιμοδότες».

Από την πλευρά της η πρόεδρος Περιφερειακού Τμήματος Αμαλιάδας Ερυθρού Σταυρού κα ΑσπασίαΣμυρνή δήλωσε:«Κάνουμε μια κοινή προσπάθεια, με κοινό άξονα, μέσα από αυτή την εθελοντική αιμοδοσία για την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη λόγω έλλειψης αίματος.

Καλούμε όλους τους συνανθρώπους μας το Σάββατο το πρωί να έρθουν στα γραφεία μας για να δώσουν αίμα, γιατί το έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη. Ελπίζουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Δίπλα σε αυτή την προσπάθεια και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας, όπου ανά τακτά διαστήματα οι πυροσβέστες συμμετέχουν στις εθελοντικές αιμοδοσίες.

«Η προσπάθεια αυτή γίνεται, προκειμένου να ενισχύσουμε της τράπεζες αίματος και τις ανάγκες σε αίμα που δημιουργούνται, κυρίως κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά και γενικότερα όλο το χρόνο.

Επειδή, εμπλεκόμαστε γενικότερα και σε τροχαία ατυχήματα και βλέπουμε τις άμεσες ανάγκες που υπάρχουν σε αίμα καθημερινά, θεωρούμε καθήκον μας να δίνουμε αίμα. Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι πυροσβέστες τακτικοί εθελοντές που δίνουν αίμα 3- 4 φορές την χρονιά και κάποιοι άλλοι λιγότερα, ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός και την κατάσταση της υγείας του.

Προτείνω σε όλους τους συμπολίτες μας, που είναι σε μια καλή φυσική κατάσταση, να προσφέρουν το αίμα τους για να καλύπτονται οι ανάγκες, διότι το αίμα είναι ένα αγαθό που δεν μπορεί να δημιουργηθεί και μόνο με την εθελοντική αιμοδοσία μπορεί να καλυφθεί», τόνισε ο διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας κ. Κων/νος Χριπάτσιος.

Η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού Αμαλιάδας ( Κολοκοτρώνη 34 & Α. Πετραλιά – δίπλα από Πυροσβεστική).

Όποιος επιθυμεί μπορεί να προσέλθει και με ραντεβού καλώντας στο 6976840211.

Όλη η επικαιρότητα