WEB tv Δελτίο Ειδήσεων ΟΡΤ Ηλεία Πολιτική

Ε. Κουντουρά για την κατασκευή του δρόμου Πάτρα – Πύργος: «Εγκληματική καθυστέρηση»

Ακούστε το άρθρο

«Εγκληματική» χαρακτήρισε η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Κουντουρά την καθυστέρηση που παρατηρείται στην έναρξη των εργασιών κατασκευής του δρόμου Πάτρα – Πύργου, επιρρίπτοντας ευθύνες στη σημερινή κυβέρνηση για την κατάσταση αυτή.

Παράλληλα επεσήμανε ότι η αρμόδια επιτροπή δεν έχει παρά κάποιες αρχικές πληροφορίες για την πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει τη σύμβαση εκτέλεσης του έργου…

«Σήμερα 15 μήνες μετά της διακυβέρνησης της Ν.Δ. το έργο έχει παγώσει. Η επιτροπή δεν έχει πάρει παρά μόνο ελάχιστες πληροφορίες που λένε ότι απλά θα αλλάξει το μοντέλο σύμβασης. Αυτό σημαίνει ότι το έργο θα καθυστερήσει και δεν έχει καν ξεκινήσει. Τον Μάιο και τον Απρίλιο κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερώτηση που ζητούσαν κατάθεση εγγράφων από τη σημερινή κυβέρνηση όπως και τη μελέτη κόστους οφέλους. Υπάρχει μία τεράστια διαδικασία από τη στιγμή που αλλάζεις αυτή τη διαδικασία. Δεν τους έχουν απαντήσει ποτέ. Δεν τους έχουν στείλει ποτέ τα χαρτιά αυτά. Η επιτροπή στην απάντησή της είπε ότι σε περίπτωση αλλαγής του μοντέλου σύμβασης πρέπει να ενημερωθεί, πρέπει να δούμε αν θα υπάρχει χρηματοδότηση κρατική, αν θα γίνει όπως ακούγεται (γιατί όλα αυτά είναι διαρροές) με δημόσια και ιδιωτική σύμπραξη.

Όλα αυτά θέλουν μία καινούρια διαδικασία. Που σημαίνει ότι το έργο δεν έχει αρχίσει, δεν ξέρουμε πότε θα αρχίσει και δεν ξέρουμε πότε θα ολοκληρωθεί», επεσήμανε η κ Έλενα Κουντουρά μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο της ΟΡΤ και την Πέλυ Μπεβούδα. Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα. «Πρέπει η κυβέρνηση σήμερα να δώσει υπεύθυνες απαντήσεις στους πολίτες. Γιατί άλλαξε το μοντέλο σύμβασης; Ποιούς τελικά εξυπηρετεί; Γιατί δεν προχωρά το έργο; Γιατί δεν έχουν ξεκινήσει να κάνουν όλες τις διαδικασίες εφόσον θέλουν αυτή την αλλαγή;

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να εγκρίνει, να πάρει μελέτες και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα. Και όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Κουντουρά.

Όλη η επικαιρότητα