Ηλεία

Πύργος: Ανείπωτη θλίψη για τον χαμό του 45χρονου αστυνομικού Νίκου Γεωργίου – Σκοτώθηκε σε τροχαίο στον δρόμο «ναρκοπέδιο»

Ακούστε το άρθρο

Η ελληνική αστυνομία θρηνεί για το παλικάρι της…

– «Καρφώθηκε» με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο σε απορριμματοφόρο του δήμου Πύργου

Σοκ σε φίλους και συναδέλφους στο άκουσμα του θανάτου του

Η Ηλεία, ο Πύργος και η Ελληνική Αστυνομία θρηνούν από χθες το βράδυ ένα από τα καλύτερα παιδιά τους… Έτσι το θέλησε η τραγική μοίρα… Να χάσει τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας στην αιματοβαμμένη Εθνική Οδό Πύργου-Πατρών και σε κοντινή απόσταση από το χωριό που έμενε…

Ο 45χρονος Νίκος Γεωργίου, υποδειγματικός και βραβευμένος για τη δράση του αστυνομικός που ακολούθησε γρήγορα τα βήματα του πατέρα του στην Αστυνομία, έπεσε θύμα τροχαίου κοντά στο ύψος των Χανακίων όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε καρφώθηκε σε απορριμματοφόρο του δήμου Πύργου.

Ο αδικοχαμένος αστυνομικός βρισκόταν στο υπηρεσιακό όχημα που συγκρούστηκε με σφοδρότητα νωτομετωπικά με το απορριμματοφόρο, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι τώρα συνθήκες. Το αυτοκίνητο έγινε άμορφη μάζα σιδηρικών και είχε ως αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο του Νίκου Γεωργίου.

Ειδικότερα, ήταν λίγο μετά τις 9 το βράδυ όταν ο χρόνος σταμάτησε οριστικά για το γνωστό αστυνομικό. Άμεσα στο σημείο βρέθηκαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου προκειμένου να τον απεγκλωβίσουν, καθώς και πλήρωμα του ΕΚΑΒ που τον παρέλαβε και τον οδήγησε εσπευσμένα στο Γ.Ν. Πύργου με ασθενοφόρο, όπου εκεί απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Στον μοιραίο τόπο ισχυρή αστυνομική δύναμη, που έμειναν σοκαρισμένοι από αυτό που αντίκρισαν.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου βρέθηκαν επίσης αρκετοί συνάδελφοί του, καθώς και ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος μαζί με τον Αντιδήμαρχο και συνάδελφο του εκλιπόντος Νίκο Κοτσώνη, οι οποίοι πληροφορήθηκαν από το ιατρικό προσωπικό την τραγική κατάληξη του νεαρού άνδρα.

Οικογενειάρχης και υπόδειγμα επαγγελματία

Τα λόγια για να περιγραφεί ο Νίκος φαντάζουν φτωχά. Έχαιρε του σεβασμού και της αποδοχής των συναδέλφων του, ήταν μαχητικός και άψογος στα καθήκοντά του. Υπηρετούσε το αστυνομικό σώμα για περίπου 25 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων είχε βοηθήσει την υπηρεσία να φέρει εις πέρας με επιτυχία πολλές περιπτώσεις παράνομων δραστηριοτήτων.

Μία από τις μεγάλες του αγάπες ήταν η ιππασία, με τις φωτογραφικές του στιγμές πάνω σε ένα άλογο να είναι δεκάδες.

Είχε καρφωθεί σφαίρα στο σώμα του σε καταδίωξη

Μάλιστα, χάρη στο απαράμιλλο θάρρος του είχε καταφέρει να προαχθεί στο βαθμό του Υπαστυνόμου «επ’ ανδραγαθία» με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από τον τραυματισμό του κατά την επιχείρηση σύλληψης Ρουμάνου κακοποιού στην Πάτρα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου που τότε υπηρετούσε. Συγκεκριμένα, την ώρα της καταδίωξης του κακοποιού από τον αδικοχαμένο Νίκο Γεωργίου, ο δράστης τον είχε πυροβολήσει τραυματίζοντάς τον.

Ένα πραγματικό παλικάρι, ένας άνθρωπος που είχε προσφέρει τα πάντα στην υπηρεσία και του οποίου σκοπός ήταν πάντα η προστασία των πολιτών, δυστυχώς έσβησε στην ηλικία των 45 ετών. Ήταν παντρεμένος και είχε δημιουργήσει μια υπέροχη οικογένεια, αποκτώντας δυο κορίτσια.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, στις 2:00 το μεσημέρι, στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα Λαστεΐκων.

Ο Νίκος πλάι σε αγαπημένους του συναδέλφους, με τη Γεωργία Τσουμπελή μάλιστα να βιώνει δεύτερη απώλεια κοντινού της προσώπου στο σώμα μετά από αυτή του συζύγου της και αστυνομικού Δημήτρη Κίτσου.

Συλλυπητήριο μήνυμα από την Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Σε βαρύ πένθος βυθίστηκε ολόκληρη η αστυνομική οικογένεια στην Ηλεία και τη Δυτική Ελλάδα, μετά τον ξαφνικό όσο και τραγικό θάνατο του εκλεκτού μας συναδέλφου Νίκου, ένεκα τροχαίου ατυχήματος και μάλιστα εν ώρα Υπηρεσίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του αδικοχαμένου συναδέλφου μας, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι θα σταθούμε με κάθε τρόπο πλάι τους. Δυστυχώς το όνομά του προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων του Σώματος και έρχεται να υπενθυμίσει σε όλους, ότι ο έλληνας αστυνομικός εκτελεί με υψηλό αίσθημα ευθύνης το καθήκον του, διακινδυνεύοντας πολλές φορές ακόμα και την ίδια του τη ζωή.

Καλό Παράδεισο φίλε και συνάδελφε Νίκο.

Στις καρδίες, στο μυαλό και στη συνείδησή μας θα μείνεις για πάντα ζωντανός καθώς αποτέλεσες υπόδειγμα ανθρώπου και πρότυπο αστυνομικού.

Συλλυπητήριο μήνυμα από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας

Η είδηση του απροσδόκητου θανάτου του συναδέλφου μας Νικόλαου Γεωργίου, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία σε όλους μας. Η απώλεια διαφέρει από την ηλικία αλλά και τον τρόπο που κάποιος αποβιώνει. Δυστυχώς στην συγκεκριμένη  περίπτωση  ο πόνος είναι μεγάλος με πολλά γιατί.

Ο Νίκος εκτός από παράδειγμα οικογενειάρχη και στοργικού πατέρα δύο ανήλικων κοριτσιών ,ήταν ένας ήρωας  που με  απαράμιλλο επαγγελματισμό , αυταπάρνηση ,θάρρος, μέθοδο και υψηλό φρόνημα έφερε  αποτελεσματική επιτυχία  στις υπηρεσιακές του υποχρεώσεις .Είχε τιμηθεί με την ύψιστη ηθική αμοιβή για αστυνομικό , με το Αριστείο Ανδραγαθίας , καθώς  πριν από χρόνια σε ειδική αποστολή ,εξέθεσε αποδεδειγμένα την ζωή του σε άμεσο και προφανή κίνδυνο  ένοπλης συμπλοκής κατά την οποία τραυματίστηκε υπερβαίνοντας  κατά πολύ την εκτέλεση του καλώς εννοούμενου υπηρεσιακού καθήκοντος. Για όλους εμάς τους αστυνομικούς που τον γνωρίζαμε θα μείνει στη μνήμη μας σαν πρότυπο άφθαρτου ήρωα .

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας εκφράζει την βαθιά του οδύνη και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Μοιραίος Καλπασμός

Μοιραίος καλπασμός της ζωής αναπάντεχος οδυρμός

Αλώβητο περήφανο άτι παγιδευτει πόνος και σπαραγμος

Κοινωνός εκπλήρωσης καθήκοντος κ άδικος χαμός

Στην εθνικη οδο του έστησαν καρτέρι κρυφό κ μαρασμος

Πληγή αβάσταχτη της υπηρεσίας μας κενό κ κραυγή

Ο Νίκος Γεωργίου άνοιξε τ φτερά του έφυγε από τη ζωή

Κύρος ανάστηματος ήθους πυγμής κυρίαρχος θυσιας

Η Άνθιση της Άνοιξης έμελλε να γίνει θλίψη απουσίας

Μοιραίος καλπασμός μέσα στην αγκαλιά του ουρανου

Στα χρώματα του παραδείσου δίπλα στη φάρμα του θεού

Παλικάρι ψυχής άτρωτος Νίκο αστείρευτης αντοχής

Αθάνατος αείμνηστος ριζωμένος μαζί μας θ πορευτείς

Αθάνατος Αείμνηστος Νίκο Γεωργίου

Καλό Ταξίδι

Υπαστυνόμος Α Αναστόπουλος

 Ιωάννης του Τ. Τ. Ηλιδας


Δείτε φωτογραφίες από το τροχαίο δυστύχημα:

Όλη η επικαιρότητα