Ελλάδα

Ζάκυνθος: Έκλεισε ο δρόμος που οδηγεί προς το πασίγνωστο «Ναυάγιο»

Έντονες αντιδράσεις
ΦΩΤΟ ΠΑΡΑΛΛΙΑ ΝΑΥΑΓΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟ
Ακούστε το άρθρο

Τι λέει o πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βολιμών Νίκος Θεοδόσης:  «Απαράδεκτη εικόνα εν μέσω τουριστικής περιόδου»

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Δήμου Ζακύνθου  να κλείσει τον δρόμο που οδηγεί προς το πασίγνωστο Ναυάγιο λόγω υψηλής επικινδυνότητας για πυρκαγιά. Κάτοικοι και τοπικοί φορείς θεωρούν λανθασμένη την απόφαση αυτή, τη στιγμή που βρισκόμαστε εν μέσω τουριστικής περιόδου και μάλιστα μια ημέρα πριν από τον Δεκαπενταύγουστο όπου χιλιάδες τουρίστες θα σπεύσουν για να θαυμάσουν και να φωτογραφήσουν τη θέα του Ναυαγίου.

Όπως χαρακτηριστικά λένε θα μπορούσε ο Δήμος να έχει ανθρώπους που να περιπολούν κατά μήκος της διαδρομής αφήνοντας τους τουρίστες να πάνε στο σημείο όπου φαίνεται το Ναυάγιο και όχι να έχουν κλείσει το δρόμο.

«Είναι απαράδεκτο μεσούσης τουριστικής περιόδου να βλέπουμε αυτό το άθλιο κομμάτι να έχει κλειστεί δηλαδή ο δρόμος προς τη θέα για το Ναυάγιο, επειδή κάποιοι δεν θέλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Και είναι ντροπή τους γιατί αυτό το μέτρο δεν ισχύει για όλη τη Ζάκυνθο αλλά μόνο για την περιοχή του Ναυαγίου. Οι καρεκλοκένταυρο αποφάσισαν λόγο επικινδυνότητας για πυρκαγιά να κλείσει μόνο ο δρόμος προς το Ναυάγιο. Πουθενά αλλού που είναι δασική περιοχή στο νησί και συρρέει ο κόσμος δεν έχει γίνει αυτό. Είναι απαράδεκτη εικόνα σε τουριστική περίοδο να μην μπορούμε να διαχειριστούμε τον κόσμο που έρχεται για τις τουριστικές μας περιοχές» είπε στο protothema.gr ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βολιμών Νίκος Θεοδόσης, ο οποίος εδώ και δέκα ημέρες διαμαρτύρεται για την κατάσταση που επικρατεί.


Ο κ. Θεοδόσης έχει προχωρήσει και σε έκκληση προς τις αρχές προκειμένου να δώσουν λύσεις στο θέμα του πάνω μέρους του Ναυαγίου που για άλλη μια χρονιά είναι σε μια μετέωρη κατάσταση και δεν έχουν δοθεί λύσεις για το πως θα έπρεπε να λειτουργήσει.
Για να βρεθεί κανείς πάνω από την παραλία Ναυάγιο θα πρέπει οδικώς να κατευθυνθεί βορειοδυτικά από την πόλη της Ζακύνθου, προς Βολίμες, κοντά στο χωριό Αναφωνήτρια στη Μονή Αγίου Γεωργίου των Κρημνών. Ακολουθώντας τις ταμπέλες θα βρεθεί στο «μπαλκόνι» που κυριολεκτικά κρέμεται στο κενό δίνοντας τη δυνατότητα να θαυμάσει την μαγευτική παραλία από ψηλά.

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα