Ελλάδα

Ζάκυνθος: Πυροσβέστης σε κύκλωμα πορνογραφίας ανηλίκων – Υλικό με παιδιά κάτω των 15 ετών

Ακούστε το άρθρο

Μια σοβαρότατη υπόθεση εξιχνίασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας -κακουργηματικού χαρακτήρα- εναντίον ενός 36χρονου, καθώς και τακτικής διαδικασίας σε βάρος δύο ακόμη για πορνογραφία ανηλίκων.

Πρόκειται για έναν πυροσβέστη 36 ετών από την Ζάκυνθο, με την υπόθεση να ξετυλίγεται μετά από αξιοποίηση πληροφοριών που προέκυψαν από το εξωτερικό, ψηφιακή ανάλυση και ενδελεχή διαδικτυακή έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν χρήστες του διαδικτύου στην Ελλάδα οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους έναν μεγάλο αριθμό αρχείων με σοκαριστικό περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών ίντερνετ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκόμενων ατόμων και προέκυψε το πού ζούσαν.

Κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έκαναν έρευνες στα σπίτια τους, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

7 σκληροί δίσκοι,
φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
2 κινητά τηλέφωνα,
τάμπλετ και
κάρτα αποθήκευσης (microSD).

Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα που διενεργήθηκε στα ψηφιακά πειστήρια ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους, ενώ εντοπίσθηκε πλήθος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα ψηφιακά πειστήρια θα σταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Ο πυροσβέστης που συνελήφθη, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή, ενώ οι δικογραφίες τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκαν υποβλήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πηγή: newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα