Ηλεία

Ζαχάρω: Ανάσα για την αγορά οι ετεροδήμοτες

Ακούστε το άρθρο

Ηκ άθοδος των ετεροδημοτών, αλλά και το γεγονός ότι η πολιτεία έχει ….λασκάρει τα μέτρα που είχε πάρει για την πανδημία, έχει βελτιώσει σε σημαντικό βαθμό την αγοραστική κίνηση στην αγορά της Ζαχάρως, όπως δηλώνει και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κος Γιώργος Αλεξανδρόπουλος.

Βέβαια δεν μπορούμε να γράψουμε ότι αυτήν την εποχή δεν …πέφτει καρφίτσα στην αγορά της Ζαχάρως, όμως η σημερινή κατάσταση δεν έχει καμία σχέση με αυτή του χειμώνα. Άλλωστε οι ετεροδημότες αγοράζουν αρκετά εφόδια για τα σπίτια τους, τα οποία ανοίγουν λόγω του καλοκαιριού, ενώ υπάρχει και μία άνοδος τόσο στην αγορά ρούχων και υποδημάτων, όσο φυσικά και τροφίμων.

Γενικότερα για την κατάσταση αυτή τη στιγμή στην αγορά της Ζαχάρως ο κος Αλεξανδρούπουλος τόνισε:

«Σιγά-σιγά η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Ζαχάρως τείνει να ομαλοποιηθεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κάποια προβλήματα.

Σίγουρα δεν υπάρχουν τα προβλήματα τα οποία είχαμε το χειμώνα με την καραντίνα.

Ο τζίρος έχει ανέβει τις τελευταίες ημέρες και λόγω του ότι έχουμε μπει στο καλοκαίρι, ενώ και ο κόσμος ξεκινάει και κατεβαίνει από τις μεγάλες πόλεις, οι ετεροδημότες δηλαδή. Ετοιμάζουν τα σπίτια τους για το καλοκαίρι και σίγουρα χρειάζονται εφόδια τα οποία τα προμηθεύονται από την τοπική αγορά» .

«Όταν υπάρχει δουλειά, υπάρχει για όλους»

Συνεχίζοντας ο κος Αλεξανδρόπουλος αναφέρει για το πόσο σημαντική είναι η αύξηση του τζίρου στην περιοχή. «Όταν υπάρχει δουλειά, υπάρχει για όλους.

Ο κόσμος θα αγοράσει και ρούχα και τρόφιμα και υλικά για το σπίτι του, για να το επισκευάσει, να το βάψει, να κάνει κάποιες εργασίες σε αυτό».

Συμβούλιο για τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού

Τώρα όσον αφορά για το αν έχουν προγραμματιστεί κάποιες εκδηλώσεις για το καλοκαίρι από τον εμπορικό σύλλογο Ζαχάρως ο κος Αλεξανδρόπουλος τόνισε ότι αυτό θα αποφασιστεί τις επόμενες ημερες σε συνεδρίαση που γίνει.

«Εμείς δεν έχουμε πολλά εμπορικά καταστήματα για να κάνουμε εκδηλώσεις σαν τη “Λευκή Νύχτα”. Την επόμενη εβδομάδα όμως έχουμε συμβούλιο και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για το καλοκαίρι. Να κάνουμε κάτι το οποίο θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις μας».

Όλη η επικαιρότητα