Ηλεία

Ζαχάρω: Στα σκαριά σύγχρονο καταφύγιο ζώων συντροφιάς

Ακούστε το άρθρο

Ένα πραγματικό έργο πνοής, το καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς στη Ζαχάρω, μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία μετά και τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου ο δήμαρχος Κώστας Αλεξανδρόπουλος με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, όπου μεταξύ αρκετών σοβαρών ζητημάτων που συζητήθηκαν έγινε γνωστή και η υπογραφή της πίστωσης του ποσού των 372.000 ευρώ από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» για την κατασκευή του καταφυγίου.

Ειδικότερα, ο κ. Αλεξανδρόπουλος είχε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κι εποικοδομητική συζήτηση με τον κ. Πέτσα για αρκετά θέματα που αφορούν το Δήμο Ζαχάρως, με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών να τον ενημερώνει μεταξύ άλλων πως υπέγραψε την πίστωση του ποσού των 372.000 ευρώ από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» που δίνει το πράσινο φως για να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την έναρξη των έργων κατασκευής του καταφυγίου.

Με αυτό τον τρόπο ολοκληρώνονται οι διαδικασίες χρηματοδότησης του έργου, που είχε λάβει την έγκριση για επιχορήγηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στα μέσα Δεκεμβρίου του 2020.

Ειδικότερα, ο κ. Αλεξανδρόπουλος είχε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κι εποικοδομητική συζήτηση με τον κ. Πέτσα για αρκετά θέματα που αφορούν το Δήμο Ζαχάρως, με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών να τον ενημερώνει μεταξύ άλλων πως υπέγραψε την πίστωση του ποσού των 372.000 ευρώ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ που δίνει το πράσινο φως για να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την έναρξη των έργων κατασκευής του καταφυγίου. Με αυτό τον τρόπο ολοκληρώνονται οι διαδικασίες χρηματοδότησης του έργου, που είχε λάβει την έγκριση για επιχορήγηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στα μέσα Δεκεμβρίου του 2020.

Μιλώντας για την εξέλιξη αυτή, ο κ. Αλεξανδρόπουλος τόνισε πως πρόκειται για ένα έργο πνοής που θα δώσει λύση σε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα του δήμου, δίνοντας την ευκαιρία στους αρμόδιους να ελέγξουν τον πληθυσμό των αδέσποτων και να τους παρέχουν για συγκεκριμένο διάστημα όλα όσα χρειάζονται, καθώς και ιατρική περίθαλψη. Δήλωσε δε πως θα είναι ένα συγκροτημένο και πλήρες εξοπλισμένο καταφύγιο, δίνοντας τα εύσημα και στην αντιδήμαρχο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Κοινωνικής Πολιτικής και υπεύθυνης για τη διαχείριση των αδέσποτων Δήμητρα Σκαλτσά για τη σημαντική συνεισφορά της. Τέλος, ο κ. Αλεξανδρόπουλος αναφέρθηκε και στη δυναμική του συγκεκριμένου καταφυγίου, αφού δίνει τη δυνατότητα ταυτόχρονης φιλοξενίας έως και 48 αδέσποτων ζώων και φροντίδας τους μέχρι και την απελευθέρωσή τους μετά από συγκεκριμένο διάστημα που θα κριθεί από τους αρμόδιους, ενώ ο δήμος πλέον θα μπορεί να ελέγχει ευκολότερα τον πληθυσμό τους και θα μπορεί να προστατεύει τους πολίτες με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Οι δύο άνδρες ωστόσο μίλησαν και για άλλα σοβαρά θέματα του δήμου, με τον κ. Πέτσα να δηλώνει την επιθυμία του να συμπαρασταθεί στα προβλήματά του δήμου Ζαχάρως, για τα οποία είναι γνώστης και επιθυμεί την επίλυσή τους.

Όλη η επικαιρότητα