Πολιτική

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Το μήνυμα για τη δικαστική δικαίωση 20μελους οικογένειας που εκδιώχθηκε από το σπίτι της

«Μια μεγάλη νίκη της ανθρωπιάς και του δικαίου»
Ακούστε το άρθρο

Μία 20μελής οικογένεια Ρομά που εκδιώχθηκε από το σπίτι της στη Φυλή δικαιώθηκε δικαστικά, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να είναι η δικηγόρος της στη δίκη.

Με ανάρτησή της η κα. Κωνσταντοπούλου έκανε γνωστό πως η απόφαση του Δήμου κρίθηκε παράνομη από το δικαστήριο και πλέον θα πρέπει να αποκαταστήσει την οικία που κατέστρεψε για να επιστρέψει πίσω η οικογένεια.

Η ανάρτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου: Το Μονομελές Πρωτοδικείο μόλις δικαίωσε την 20μελή οικογένεια που ο Δήμος Φυλής, τον περασμένο Φλεβάρη, εκδίωξε από το σπίτι της, γκρεμίζοντάς το και πετώντας στο δρόμο την 90χρονη προγιαγιά, τα 9 ανήλικα παιδιά, τους γονείς και τους παππούδες τους, σε συνθήκες παγετού και εν μέσω Πανδημίας και lockdown.

Το Δικαστήριο, με εμπεριστατωμένο σκεπτικό, έκρινε ότι οι ενέργειες του Δήμου ήταν παράνομες, καταχρηστικές, αντίθετες στα χρηστά ήθη και προκάλεσαν ανυπαίτια βλάβη στην οικογένεια. Η δικαστική απόφαση ανέστειλε το πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής της οικογένειας, διαπιστώνοντας την ακυρότητά του, και ο Δήμος Φυλής, που γκρέμισε το σπίτι με το πρόσχημα ότι «θα κάνει χώρο πρασίνου» και άφησε επί 6.5 μήνες, μέχρι σήμερα, τα μπάζα του γκρεμισμένου σπιτιού εκεί, καλείται τώρα να αποδώσει πίσω το οικόπεδο και να αποκαταστήσει την οικία που κατέστρεψε.

Μια μεγάλη νίκη της ανθρωπιάς και του δικαίου, απέναντι στην αναλγησία, την αυθαιρεσία και τον ρατσισμό. Κι ένα μάθημα, ότι, όσο δυνατοί κι αν νομίζουν ότι είναι οι μηχανισμοί της εξουσίας, οι άνθρωποι, όταν αγωνίζονται απέναντι στην αδικία, μπορούν να τους νικήσουν.

Ως δικηγόρος της οικογένειας, χθες πήρα τη μεγαλύτερη ανταμοιβή: το χαμόγελο των μικρών παιδιών της οικογένειας, που προσμένουν πια να επιστρέψουν στην εστία τους.

Όλη η επικαιρότητα