Κόσμος

Η κακόγουστη φιέστα Ερντογάν στα κατεχόμενα- Μαχητικά σχημάτισαν την τουρκική σημαία στον αέρα (Βίντεο)

Ακούστε το άρθρο

Η βροχή που έπεφτε δεν εμπόδισε τον Τούρκο πρόεδρο να κάνει πράξη την προκλητική του φιέστα στο Βαρώσι. Το πικ νικ στήθηκε σε τραπεζάκια στην παραλία της Αμμοχώστου.

Σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους είχαν καλύψει τις προσόψεις των έρημων ξενοδοχείων και κτηρίων που εγκαταλείφθηκαν βίαια το 1974 κατά την επιχείρηση Αττίλας.

Το Βαρώσι άνοιξε κάνοντας κουρελόχαρτα τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών για να ικανοποιηθεί η ματαιοδοξία του Σουλτάνου Ερντογάν ο οποίος προκλητικά ζητά από τους Ελληνοκύπριους να αποταθούν στην επιτροπή του ψευδοκράτους για να αποζημιωθούν.

Η κακόγουστη φιέστα για τα 37 χρονιά από την ίδρυση του ψευδοκράτους ξεκίνησε στην κατεχόμενη Λευκωσία. Το μαύρο πολυτελές αυτοκίνητο που μετέφερε τον Τούρκο πρόεδρο και την σύζυγό του γέμισε με κόκκινα γαρύφαλλα ενώ στην συνέχεια έχοντας στο πλευρό του τον εκλεκτό του νέο ηγέτη του ψευδοκράτους Τατάρ παρέλασαν μπροστά από το κοινό.

Η μουσουλμανικής αισθητικής φιέστα ολοκληρώθηκε με στρατιωτική παρέλαση την ίδια στιγμή που στον ουρανό μαχητικά σχημάτιζαν την τουρκική σημαία. Δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείψουν οι παραδοσιακοί χοροί κάποιοι μάλιστα με έντονο το άρωμα της Ελλάδας.

Το μήνυμα προς τους Τουρκοκύπριους μονότονα το ίδιο. Για όλα φταίνε οι Έλληνες.

Η προκλητικότητα της Τουρκίας συνεχίζεται και εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας καθώς το Oruc Reis συνεχίζει να διεξάγει παράνομες έρευνες και μάλιστα βρέθηκε μόλις 12 μίλια ανοιχτά της Ρόδου.

via

Όλη η επικαιρότητα