Γ Εθνική

Ηλίας Κουλούρης (Αίας Γαστούνης): «Μαζεύω ελιές και φράουλες για να επιβιώσω»!

Ακούστε το άρθρο

«Δεν πάει άλλο… έχει κλονιστεί η ζωή μας, κοντεύουμε να ξεχάσουμε τη μπάλα»!

Συνεχίζοντας  η «Πατρίς – Σπορ», τα αφιερώματά της, σε παράγοντες,  σε παίκτες  και προπονητές που  έχουν αφήσει το στίγμα τους στην Ηλεία και  όχι μόνο φυσικά, φιλοξενεί σήμερα,  ένα παιδί με πολύ ταλέντο και γεμάτο όνειρα,  που ήρθε φέτος στη Γαστούνη από τη Δόξα Ν. Μανωλάδας!

Ένα παιδί που κατάγεται από τον Απιδεώνα Αχαΐας, και μπορεί αν συνεχίσει έτσι όπως ξεκίνησε έως την διακοπή των πρωταθλημάτων, να είναι η αποκάλυψη του 9ου ομίλου της Γ΄ εθνικής!  Ο λόγος φυσικά για  τον «Χαϊ – σκόρερ»  του Αίαντα  Γαστούνης, και  του 9ου  ομίλου της Γ΄  εθνικής, τον Αχαιό Ηλία Κουλούρη!

Από 5 χρονών στο γήπεδο!

Ο Ηλίας  Κουλούρης ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις Ακαδημίες του Ατρόμητου Λάππα σε ηλικία 5 ετών, παραμένοντας εκεί έως  τα 12! Στη συνέχεια πήγε για 2 – 3 χρόνια στον Πρωτέα, και κατόπιν στον Πανμοβριακό για μια σεζόν, κάνοντας το άλμα στην Κ. 20 της ΑΕΚ!  Όμως κάποιοι οικογενειακοί λόγοι, τον ανάγκασαν να επιστρέψει στον Πανμοβριακό, με τον οποίο πήρε τον τίτλο στην Α1 της ΕΠΣ Αχαΐας,  και την άνοδο στη Γ΄ εθνική, όπου αγωνίστηκε έως τον Ιανουάριο της επόμενης σεζόν! Για να μετακομίσει τότε στη Δόξα Ν. Μανωλάδασ, και να αγωνιστεί και την επόμενη περίοδο, 2019 – 20, μέχρι που το περασμένο καλοκαίρι ήρθε στον Αίαντα Γαστούνης!

Ηλία σε λίγο κλείνουμε 3 μήνες μακριά από τα γήπεδα, πως βιώνεις όλη αυτή την κατάσταση?

«Κάνω  υπομονή , όπως όλοι οι συμπαίκτες μου και όχι μόνο και περιμένω! Δεν πάει όμως άλλο…,  έχει κλονιστεί  η ζωή μας, και κοντεύουμε να ξεχάσουμε τη μπάλα ! Σίγουρα μας λείπει πολύ το ποδόσφαιρο και ο τρόπος με τον οποίο εμείς  το βιώνουμε σχεδόν καθημερινά! Όμως  δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, παρά με ατομικές προπονήσεις να παραμείνουμε σε εγρήγορση! Όμως σε κάποια φάση, γύρω στα Χριστούγεννα, και αυτές σταμάτησαν! Γιατί αλλιώς είναι να κάνεις προπόνηση μόνος σου, και αλλιώς με όλη την ομάδα, και με  το  ρυθμό που ξέραμε! Ευτυχώς που την περιμέναμε  αυτή τη νέα καραντίνα, και έτσι κάνοντας υπομονή, παραμένουμε κλεισμένοι στο σπίτι, και απολαμβάνουμε το ποδόσφαιρο μόνο από την τηλεόραση. Θέλω να πιστεύω ότι η χρονιά δεν θα χαθεί»!

Αλήθεια Ηλία, φοβάσαι μήπως ξαναζήσουμε το περσινό φαινόμενο της διακοπής των πρωταθλημάτων λόγω Κορωναιού  ?

«Θέλω να πιστεύω, ότι δεν πρόκειται να ξανασυμβεί  πάλι  μια τέτοια κατάσταση!  Αλλοίμονο μας αν ξαναγίνει πάλι, γιατί τότε θα καταστραφούμε  ολοκληρωτικά σε όλους τους τομείς της ζωής μας!  Θα είναι κυριολεκτικά «ταφόπλακα» όχι μόνο Ποδοσφαιρικά, αλλά  κυρίως οικονομικά και κοινωνικά! Πιστεύω  ότι όπως ξεκινήσαμε, έτσι θα βγει η σεζόν για τα τοπικά πρωταθλήματα, με το πρόβλημα να εστιάζεται  στη Γ΄ εθνική,  στην οποία φοβάμαι ότι πολλές ομάδες θα τα παρατήσουν στην πορεία… »!

Αν  όντως επιστρέψουμε στα γήπεδα, σε ποια κατάσταση  θα είναι οι ομάδες?

«Φυσικά σε καμία περίπτωση έτσι όπως ήμασταν πριν την διακοπή στις αρχές Νοεμβρίου! Νομίζω πως θα χρειαστεί να ξεκινήσουμε και πάλι από την αρχή,  καθως  η αποχή είναι πλέον πολύ μεγάλη, και η επιστροφή μας στα γήπεδα πολύ δύσκολη! Θα χρειαστεί  δηλ. μια μίνι… προετοιμασία  τουλάχιστον 20 – 25 ημερών για να ξεκινήσουμε τους επίσημους αγώνες πρωταθλήματος, και φυσικά πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, για να ξαναβρούμε τον ρυθμό που είχαμε, όταν έγινε η διακοπή»!

Το γεγονός ότι θα απαιτηθεί να παίζεται Κυριακή και Τετάρτη, δεν σε τρομάζει?

«Βεβαίως και τρομάζει, καθως ετσι θα  γίνει λόγω πλέον του περιορισμένου χρόνου εως τη λήξη της ποδοσφαιρικής περιόδου! Όμως εδώ που φτάσαμε δεν γίνεται αλλιώς! Και όλοι εμείς που αγαπάμε το ποδόσφαιρο, και θέλουμε να προχωρήσουμε μέσα από αυτό, θέλουμε να αγωνιστούμε! Θα «σφίξουμε τα δόντια» και θα παίξουμε,  όπως παίζουν στην «Σούπερ – Λίγκ» χωρίς βέβαια να είμαστε  επαγγελματίες!  Είναι κρίμα και αδικο να μας  στερούν  αυτό που αγαπάμε παθολογικά! Το ερασιτεχνικό  ποδόσφαιρο, και η εστίαση, είναι οι μεγαλύτεροι τομείς  της κοινωνίας που ζούμε, που εχουν πληρώσει περισσότερο , ολη αυτή την κατάσταση»!

Ηλία τόσο εσύ, αλλά και πολλά άλλα παιδιά ζείτε από το ποδόσφαιρο! Πως  λοιπόν τώρα τα βγάζεται πέρα?

«Συμφωνώ  απόλυτα στα όσα με ρωτήσατε! Παίρνω για παράδειγμα τον εαυτό μου,  επειδή κατάγομαι  από  ένα πολύ μικρό χωριό της Αχαΐας, και από φτωχή οικογένεια, όπου δεν μπορούν στην ηλικία που είμαι,  να με  συντηρούν οι γονείς μου όλο αυτό το διάστημα που δεν παίζω ποδόσφαιρο, ούτε θέλω να είμαι «βάρος»  τους!  Θα σας  πω λοιπόν,  ότι  «Μαζεύω ελιές και φράουλες για να επιβιώσω»!  Για φανταστείτε  τους  προπονητές  εκείνους και τους παίκτες  που εχουν και οικογένεια  να συντηρήσουν. Να  λοιπόν γιατί είναι επιτακτική ανάγκη να ξεκαθαρίσει η κατάσταση»!

Πόσα γκολ θα βάλει φέτος ο Ηλίας Κουλούρης αν  επιστρέψουμε στα γήπεδα ?

«Έμενα  η δουλεία μου μέσα στο γήπεδο είναι  να βοηθήσω την ομάδα μου να υλοποιήσει τον στόχο της  εδραίωσης της,  στη Γ΄ εθνική!  Θέλω να είναι γερός και δυνατός και να παίζω, κάνοντας ταμείο… στο τέλος!  Δεν με ενδιαφέρει προσωπικά πόσα γκολ θα βάλω, αλλά  να κάνω καλές εμφανίσεις, και φυσικά να παραμείνει  η ομάδα μου στην Γ΄ εθνική, και το καλοκαίρι  βλέπουμε»!

Κλείνοντας τι θα ήθελες να ευχηθείς ?

«Πρώτα  από όλα να  εκφράσω  και δημοσίως  τα θερμά μου συλλυπητήρια στον  πρόεδρο  μας κ. Γιώργο Μπίρμπα για την απώλεια της μητέρας , και να ευχηθώ στον ίδιο και την οικογένεια του, κουράγιο και δύναμη! Όσο για τον κόσμο του αθλητισμού, γρήγορη επιστροφή στα γήπεδα,  και φυσικά καλή χρονιά με υγεία»!

Όλη η επικαιρότητα