ΕΠΣ Μεσσηνίας

Ηλίας Φωτόπουλος (Προπονητής Α.Ο. Κυπαρισσίας): «Μοναδικός στόχος του Α.Ο.Κ. ο τίτλος και η άνοδος στη Γ΄ εθνική»!

Ακούστε το άρθρο

 «O Κορωναιός καταστρέφει την κοινωνία, και μαζί και το ποδόσφαιρο»!

Ο Βαρδαίος  στην καταγωγή Ηλίας Φωτόπουλος,  εδώ και ένα χρόνο είναι ο προπονητής της Κυπαρισσίας και ο αντικαταστάτης του Τάκη Παναγόπουλου στον κυανόλευκο πάγκο. Πρόκειται για  έναν έμπειρο προπονητή που έχει συνδέσει το όνομα του με την ομάδα της πόλης του, τον ΠΑΟ Βάρδας, τον οποίο έχει κοουτσάρει επί σειρά ετών στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής. Ενώ έχει  περάσει και από τους πάγκους του Αστέρας Αμαλιάδας και της Νίκης Τραγανού. Αυτή είναι η πρώτη φορά που βγαίνει εκτός  Ηλείας για να προπονήσει μια ομάδα, μιας και το μακρινό 1998 ήταν ποδοσφαιριστής και παράλληλα γυμναστής στον Εθνικό Σαγέικων στην τότε Δ’ εθνική. Φέτος λοιπόν συνεχίζει για δεύτερη σερί σεζόν στον πάγκο του Α.Ο.Κ., με μοναδικό στόχο να πετύχει αυτό που δεν μπόρεσε πέρυσι!

Ηλία  ανέλαβες πέρυσι  τον ΑΟΚ  στους -12 από την κορυφή, και τον έφερες μια ανάσα από την κορυφή, αλλά σας τα χάλασε ο Κορωνοιός, τι έχεις να πεις?

“Η διαφορά των 12 βαθμών από την πρώτη θέση είναι πολύ μεγάλη και δύσκολα καλύπτεται. Εγώ προσπάθησα  να γυρίσω τον… διακόπτη στην ομάδα, να παίξει το ποδόσφαιρο που μπορεί και να αγωνίζεται σε κάθε ματς για τη νίκη. Είπαμε και με τη διοίκηση πως αν προφτάσουμε στο τέλος και κόψουμε πρώτοι το νήμα έχει καλώς, αλλιώς θα ετοιμαστούμε για του χρόνου ώστε να κάνουμε πρωταθλητισμό. Ενώ πλησιάσαμε  την κορυφή, ήρθε ο  Κορωναιός και μας τα χάλασε! Γιατί διαφορετικά θα  παίζαμε τον τίτλο με τον Πάμισο Μεσσήνης ”.

Φέτος ο ΑΟΚ  πάει τρένο…, και με ένα ματς λιγότερο, είναι σε απόσταση ενός βαθμού από την Εράνη  Φιλιατρών, μέχρι να σταματήσει το πρωτάθλημα  ελέω Κορωναιού, μπορεί τον τίτλο?

« Φέτος όντως ο Α.Ο.Κ. ξεκίνησε πολύ καλά, έχοντας κρατήσει τον περσινό του κορμό, και κάνοντας τις ανάλογες προσθήκες, στα 6 έως τώρα ματς που έχει παίξει στο πρωτάθλημα, έχει το απόλυτο! Απλά είμαστε ένα βαθμό πίσω από την Εράνη Φιλαιτρών, μιας και εμείς έχουμε κάνει το ρεπό μας! Άλλωστε από την αρχή του πρωταθλήματος έχουμε βάλει ως  μοναδικό στόχο τον τίτλο και την άνοδο! Όμως  εδώ που βρισκόμαστε προέχει  η υγεία! Φυσικά και κανείς  δεν ήθελε αυτή τη νέα διακοπή των πρωταθλημάτων και τη νέα καραντίνα, καθώς μας  έκοψε το ρυθμό, την ώρα που όλες οι ομάδες μετά την μακρά αποχή των έξι μηνών από την πρώτη καραντίνα έβρισκαν  τα πατήματά τους! Όμως δεν γινόταν αλλιώς, και σεβόμενοι τις αποφάσεις της πολιτείας, είμαστε υποχρεωμένοι να περιμένουμε! Με την ελπίδα ότι αυτή η διακοπή δεν θα πάει μακριά, γιατί τότε πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή»!

 

“Πολλοί που σας έχουν δει λένε, πως  ο ΑΟΚ έχει ταλέντο και ποιότητα, είναι έτσι ”

Είναι γεγονός  πως η ομάδα της Κυπαρισσίας έχει ταλέντο και ποιότητα,  και μπορεί να παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Από  την περσινή άλλωστε περίοδο είχαν έρθει στην ομάδα παίκτες που έχουν παίξει και σε ανώτερες κατηγορίες με τεράστια εμπειρία, και φέτος ήρθαν και άλλοι! Μάλιστα στον Α.Ο.Κ. αυτή την ώρα υπάρχουν παίκτες, που αν κάποιος βρεθεί σε τρομερή μέρα, μπορεί να πάρει ένα ματς μόνος του »!

Ποιες  άλλες ομάδες θεωρείς πως μπορούν να σας κοντράρουν, και γενικότερα πως βλέπεις την Α΄ κατηγορία Μεσσηνίας?

«Πέρα από  τον Α.Ο. Κυπαρισσίας, υπάρχουν και άλλες δυνατές ομάδες που θα παλέψουν για τον τίτλο και την άνοδο, όπως είναι η νυν πρωτοπόρος της κατηγορίας Εράνη Φιλιατρών, ο Απόλλων Καλαμάτας(παρότι τελευταία είχε κάποιες απώλειες παικτών του), και ο Πανθουριακός, ο οποίος την τελευταία ώρα των μεταγραφών ενισχύθηκε! Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλες ομάδες με «καυτές» κυρίως έδρες, όπως π. χ.  η Α.Ε. Μάνης που παίξαμε τελευταία! Γενικά είναι ένα πρωτάθλημα δυο ταχυτήτων, κάτι θα σας έλεγα ανάλογο με το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Ηλείας»

Όσο  για το επίπεδο του πρωταθλήματος σε σύγκριση και με την Ηλεία τι θα λέγατε?

«Θεωρώ πως το μεγάλο διάστημα της πρώτης καραντίνας, και η διακοπή των πρωταθλημάτων έχει  παίξει πολύ μεγάλο ρόλο σε όλες τις ομάδες  και όλα τα πρωταθλήματα, ανεξαρτήτως κατηγορίας, με αποτέλεσμα το επίπεδο των φετινών πρωταθλημάτων να είναι  χειρότερο από πέρυσι. Και πολύ φοβάμαι πως  θα πάμε ακόμα χειρότερα , όταν επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα! Γενικώς  ο Κορωναιός καταστρέφει την κοινωνία, και μαζί βέβαια και το ποδόσφαιρο! Ιδίως αν αυτή η δεύτερη καραντίνα τραβήξει!  Ποιος παράγοντας θα έχει το κουράγιο και τη δύναμη να διαθέσει λεφτά , ξεκινώντας ουσιαστικά από την αρχή»!

Ηλία πότε πιστεύεις ότι θα επιστρέψει η κανονικότητα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο?

«Θέλω  να πιστεύω ότι εάν και εφόσον  τα μέτρα  που έχει επιβάλει η πολιτεία αποδώσουν, θα αρχίσει η κοινωνία μας  σιγά – σιγά να βρίσκει την κανονικότητά της, και μαζί και το ποδόσφαιρο! Ξεκινώντας σιγά – σιγά από τις προπονήσεις μέχρι να βρούμε και πάλι ρυθμό! Όμως εκτίμηση για το πότε  θα σφυρίξουν εκ νέου σέντρα οι διαιτητές στα γήπεδα, αυτή την ώρα δεν μπορώ να κάνω, καθώς είναι πολύ νωρίς!  Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα γίνει σύντομα, και δεν θα βιώσουμε καταστάσεις σαν την περασμένη περίοδο, με την διακοπή των πρωταθλημάτων! Δεν θα αντέξουμε άλλο  τέτοιο  φαινόμενο όλοι εμείς που αγαπάμε τον αθλητισμό, και ιδίως το ποδόσφαιρο»!

Κλείνοντας Ηλία Φωτόπουλε αυτή την συνέντευξη, θέλω να μου πείτε αν έχει αρχίσει και σας λείπει κάτι αυτή την ώρα από τη ζωή σας?

« Όπως  σας προανέφερα για όλους εμάς που ασχολιόμαστε με τον αθλητισμό, ανεξαρτήτου αθλήματος, ο καθημερινός αθλητισμός  είναι τρόπος Ζώης! Και βέβαια λοιπόν μας λείπει  το ποδόσφαιρο που εγώ ασχολούμαι, αφιερώνοντας σε καθημερινή βάση πολλές ώρες, αψηφώντας ακόμα και τη διαδρομή,  Βάρδα – Κυπαρισσία και Κυπαρισσία – Βάρδα, γιατί μας αρέσει αυτό που κάνουμε! Ακόμα δε περισσότερο, λείπει και από τους παίκτες μου, σύμφωνα με τα όσα μου μεταφέρουν σε τηλεφωνική τους  επικοινωνία! Προσπαθούν δε με ατομικό πρόγραμμα που τους έχουμε αναθέσει, να καλύπτουν όσο μπορούν αυτό το χαμένο… έδαφος, με την ελπίδα,  ότι η επιστροφή στα γήπεδα δεν θα αργήσει»!

Όλη η επικαιρότητα