Εκπαίδευση Ηλεία

Ηλεία: Έκτακτη διαδικτυακή σύσκεψη εν όψει της επαναλειτουργίας των Σχολείων

Ακούστε το άρθρο

Έκτακτη διαδικτυακή σύσκεψη με τους 64 Διευθυντές Γυμνάσιων και Λυκείων του νομού Ηλείας, συγκάλεσε χθες ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κος Γιώργος Φωτεινόπουλος, εν όψει της επαναλειτουργίας των Σχολείων από τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου.

Στη σύσκεψη, δόθηκαν οδηγίες για την επαναλειτουργία των Γυμνασίων και Λυκείων, ενώ καταγράφηκαν προβλήματα, όπως:

Η στελέχωση σχολικών μονάδων λόγω κενών εκπαιδευτικών, η παράδοση βαθμολογιών στους μαθητές, τα τεστ κορωνοϊού εκπαιδευτικών που θα γίνουν σήμερα και το εβδομαδιαίο  ωρολόγιο πρόγραμμα διεξαγωγής μαθημάτων και διαλειμμάτων.

Ο διευθυντής κος Γιώργος Φωτεινόπουλος έδωσε οδηγίες τόσο για  την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, όσο και για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας από τον COVID-19, στα Γυμνάσια και Λύκεια. Ζήτησε την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των σχολείων και κατά τις πρώτες δύο (2) ώρες του ωρολόγιου προγράμματος να γίνει υπενθύμιση προς τους μαθητές  όλων των μέτρων πρόληψης και αποφυγής της διασποράς του COVID-19..

Υπενθύμισε ακόμη τα rapid test που θα γίνουν σήμερα Σάββατο 30/1/21 σε τέσσερες πόλεις του νομού μας.

Ενδεικτικά συζητηθηκαν και:

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,

τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες, η χρήση αντισηπτικών,

οι σχολαστικοί καθαρισμοί, οι τακτικοί αερισμοί των χώρων, τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά., οι σχολικοί εορτασμοί με μέτρα και οι επισκέψεις / περίπατοι ανά τμήμα, κ.α.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν τα θέματα της κατάθεσης βαθμολογίας και απουσιών των μαθητών.

Όλη η επικαιρότητα