Ηλεία

Ηλεία: Έλεγχοι για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19

Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 511 έλεγχοι διενεργήθηκαν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και μη, το προηγούμενο διάστημα, από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλου.

Μετά την ανακοίνωση των νέων, πρόσθετων μέτρων πρόληψης για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και την τηλεδιάσκεψη της Συντονιστικής Ομάδας Διαχείρισης των επιπτώσεων του COVID-19 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας κ. Γιαννόπουλος, ζήτησε και έλαβε ενημέρωση για την πορεία και τα αποτελέσματα των ελέγχων κατά τους δυο πρώτους μήνες του καλοκαιριού, ενώ παράλληλα ζήτησε εντατικοποίηση αυτών, από τις πρώτες κιόλας ημέρες του Αυγούστου, προκειμένου να αποκλειστεί ει δυνατόν, ο κίνδυνος διασποράς, ενόψει και της έλευσης των ετεροδημοτών.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής των παραπάνω οδηγιών, από τη Δευτέρα 3 έως την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020, από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π.Ε Ηλείας και από μεικτά κλιμάκια των δυο Διευθύνσεων, Δημόσιας Υγείας και Ανάπτυξης, διενεργήθηκαν 511 έλεγχοι σε αντίστοιχο αριθμό καταστημάτων,  υγειονομικού ενδιαφέροντος και μη. Πιο συγκεκριμένα, έγιναν έλεγχοι σε κομμωτήρια, κουρεία, καφετέριες, καφενεία, εστιατόρια, ψητοπωλεία, παντοπωλεία, αρτοποιεία, υπεραγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ), οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, βιβλιοπωλεία, καταστήματα ένδυσης, καθαριστήρια, πρακτορεία ΟΠΑΠ κ.α, σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων διαπιστώθηκε αυξημένο ποσοστό συμμόρφωσης ενώ έγιναν περαιτέρω συστάσεις – σε κάποιες περιπτώσεις – για την πιστή εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και προστασίας, κυρίως όσον αφορά τη χρήση μάσκας.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με τους ίδιους ρυθμούς, για όσο διάστημα απαιτηθεί.

Όλη η επικαιρότητα